Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 15:38

Σύμβουλος Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με μέλη του “Ανοιχτού Δήμου Καλαμάτας”

Γράφτηκε από τον

Οι μειοψηφίες στο Δήμο Θεσσαλονίκης έχουν και γραφεία και διοικητική υποστήριξη. Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι επικεφαλής τους έχουν τη δυνατότητα 10λεπτων τοποθετήσεων, κατάθεσης προτάσεων και υποβολής ερωτημάτων, για τα οποία απαντά αμέσως ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Καλαματιανός δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιώργος Αβαρλής, από την παράταξη "Ανοιχτή Πόλη", που υποστηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, σε χθεσινή συνάντησή του στο Δημαρχείο Καλαμάτας, με συμβούλους από τον "Ανοιχτό Δήμο".

Ο Σταμάτης Μπεχράκης παρατήρησε ότι από την ενημέρωση του Γ. Αβαρλή, «διαπιστώνεται πως υπάρχει σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας στο Δήμο Καλαμάτας, στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή». Πρόσθεσε ότι «εδώ η αυτοδιοίκηση χωλαίνει. Ο "Καλλικράτης" εφαρμόζεται ακραία, σε αντίθετη κατεύθυνση» και έκανε λόγο για υποβάθμιση της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων.

Ο Γ. Αβαρλής ενημέρωσε ακόμα ότι λαμβάνουν έγκαιρα τις εισηγήσεις των θεμάτων του Δ.Σ. και της Ο.Ε. και πως ζητούν και έχουν έγγραφη ενημέρωση από τις υπηρεσίες, για τα θέματα που θέλουν.

Η "Ανοιχτή Πόλη" Θεσσαλονίκης, πέρα από το Γ. Αβαρλή, έχει δημοτική σύμβουλο με καλαματιανή καταγωγή και τη Ρία Καλφακάκου. Οπως παρατήρησε ο Στ, Μπεχράκης, βοήθησαν και οι δύο στην τουριστική προβολή της Καλαμάτας, στην προσπάθεια που πραγματοποίησε πρόσφατα στη συμπρωτεύουσα ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Επεσήμανε πως πολλά μπορούν να γίνουν ακόμα και αναφέρθηκε στην ανταλλαγή σχολείων Καλαμάτας - Θεσσαλονίκης στις 5ήμερες εκδρομές.

Ο Γ. Αβαρλής, αργότερα, παρέστη και στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας.

Γ.Σ.