Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 07:45

Αρνητικός ο Συνήγορος του Πολίτη: Δεν φεύγουν οι τσιγγάνοι από την Αγία Τριάδα

Γράφτηκε από τον
Αρνητικός ο Συνήγορος του Πολίτη: Δεν φεύγουν οι τσιγγάνοι από την Αγία Τριάδα

Αρνητική εξέλιξη σημειώθηκε για τη διάλυση του καταυλισμού των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας και τη μετεγκατάστασή τους στην Μπιρμπίτα:

Με επιστολή του στο Δήμο Καλαμάτας, ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζεται αρνητικά για τη μετακίνηση των τσιγγάνων από τον συγκεκριμένο καταυλισμό.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας, τονίζοντας πως «το ζήτημα μεταστέγασης είναι ζήτημα της κυβέρνησης». Σημείωσε ότι «αν δεν υπάρχει και στήριξη από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να γίνει τίποτα» - και ανέφερε πως «ούτε είναι υποχρεωμένη η διοίκηση να ακολουθήσει αυτά που λέει ο Συνήγορος του Πολίτη». Επέμεινε δε ότι «η Αγία Τριάδα αποτελεί ντροπή και πρέπει να πάρει ένα τέλος. Είναι αυθαιρεσία χωρίς προηγούμενο».

Ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι «πρέπει να αποκατασταθεί η Μπιρμπίτα και να γίνουν συντονισμένες ενέργειες για την υποστήριξη των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας». Ενημέρωσε πως το επόμενο διάστημα περιμένει πρόσκληση από υπουργούς, για σύσκεψη στην Αθήνα με τα υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. Σχολίασε ότι ο καταυλισμός της Αγίας Τριάδας «είναι ζήτημα υγειονομικό και παραβατικότητας» και, κλείνοντας, δήλωσε ότι δεν θα πάψει να ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα.

Γ.Σ.


NEWSLETTER