Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 14:23

Συνάντηση Τσώνη με Σπίρτζη και κυβερνητικά στελέχη για έργα της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη είχε χθες Παρασκευή στην Αθήνα ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ο οποίος συναντήθηκε επίσης με στελέχη των υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αφ’ ενός και του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αφ’ ετέρου.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης, ο Γ. Τσώνης, παρουσία του βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκου, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη με τον οποίο συζήτησε τη δυνατότητα διάθεσης πιστώσεων για την αποκατάσταση, αφ’ ενός του οδικού δικτύου του δήμου που υπέστη ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίου χειμώνα και αφ’ ετέρου της προκυμαίας στο Πεταλίδι, η οποία έχει σχεδόν καταστραφεί από το 2008, ενώ αιτήθηκε χρηματοδότηση και για την εκπόνηση μελέτης αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών στην ίδια περιοχή.

Εξ άλλου, ο Γ. Τσώνης, στη συνάντησή του με τον γ.γ. Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, συζήτησε για τη χρηματοδότηση αθλητικών υποδομών, όπως το Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, το αθλητικό κέντρο στη θέση Αγιος Νικόλαος και τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε Ανδρούσα, Αίπεια, Πεταλίδι και αλλού, ενώ ζήτησε και την επιτάχυνση της διαδικασίας κατασκευής στεγάστρου στην κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης και κατασκευής κερκίδων στο γήπεδο Ανδρούσας, οι χρηματοδοτήσεις των οποίων έχουν εξασφαλιστεί.

Τέλος, στον γ.γ. Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πουλάκη. ο δήμαρχος Μεσσήνης προώθησε το αίτημα στελέχωσης της υπό σύσταση Πολεοδομίας με κυρίαρχο την πρόσληψη 3 τουλάχιστον υπαλλήλων (ειδικοτήτων ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και ΠΕ Μηχανολόγων/Ηλεκτρολόγων Μηχανικών), καθώς και της χρηματοδότησης του δήμου για αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες.

 

Από τον γ.γ. Εσωτερικών, εξ άλλου, ο Γ. Τσώνης ζήτησε επίσης οικονομική ενίσχυση του δήμου «για ενεργοποίηση δράσεων για τους τσιγγάνους -όπως η εκμίσθωση χώρων στην περιοχή της εγκατάστασής τους, τη στελέχωσή τους με κοινωνικούς λειτουργούς που κατ’ αρχήν θα προσληφθούν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, την απογραφή τους, την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία με οχήματα του δήμου, τη δημιουργία στο μισθωμένο χώρο παιδοτόπου για τη νηπιακή ηλικία, την καθιέρωση ενισχυτικής διδασκαλίας κατά τις απογευματινές ώρες εντός του μισθωμένου χώρου, καθώς και την καθιέρωση υλικών αμοιβών για τα παιδιά που παρακολουθούν ανελλιπώς τα μαθήματά τους».