Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 08:07

Κατσιβέλας: Δεκτές απόψεις που βρίσκονται εκτός λογικής για τον Κυπαρισσιακό

Γράφτηκε από τον

Ακυρώνεται όλο το παραλιακό μέτωπο του Κυπαρισσιακού Κόλπου σημειώνει ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Σημειώνει δε ότι προκαλείται συνολική και καθοριστική καταστροφή του τόπου, καθώς, όπως λέει, έγιναν αποδεκτές απόψεις που ξεπερνούν κάθε λογική ακρότητα. Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση των φορέων της περιοχής για αυτές τις εξελίξεις -πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα- αλλά και αντιδράσεις από κοινού των δήμων του Κυπαρισσιακού Κόλπου.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Κατσίβελας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πριν από λίγες μέρες βγήκε η απόφαση του ΣτΕ όσον αφορά την έκδοση ΠΔ που είχε προχωρήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και το ΥΠΕΚΑ που καθόριζε τους όρους δόμησης στον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Φαίνεται ότι ο παραλογισμός είναι κύριο στοιχείο της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε είναι ότι το ΣτΕ μπορεί να παίρνει μια απόφαση η οποία να καταστρέφει μαζικά περιοχές χωρίς να ακολουθεί το μέσο δρόμο της αμοιβαιότητας, της συμμετοχής και της συνύπαρξης.

Εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί που αγαπάμε το περιβάλλον. Γιατί το περιβάλλον είναι δικό μας. Ζούμε, αναπτυσσόμαστε σε αυτό και οφείλουμε να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Αυτό που είναι απαράδεκτο και ανόητο, είναι ότι δεν μπορεί να ακυρώνεται όλο το παραλιακό μέτωπο, χοντρικά μέχρι τον εθνικό δρόμο και πάνω από αυτόν από το λιμάνι της Κυπαρισσίας μέχρι και το Επιτάλειο. Είναι συνολική, καθοριστική και ολοκληρωτική καταστροφή του τόπου μας, της περιοχής μας και μάλιστα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνανε αποδεκτές απόψεις που όχι μόνο είναι παράλογες, αλλά έχουν ξεπεράσει και κάθε λογική ακρότητα. Κατά συνέπεια για εμάς το θέμα δεν θεωρείται κλεισμένο. Θα ενημερώσουμε τους πολίτες τις επόμενες ημέρες και θα καλέσουμε όλους τους φορείς για να τους ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις».

Αντιδράσεις προανήγγειλε ο κ. Κατσίβελας σε συνεργασία και με τους άλλους δημάρχους του Κυπαρισσιακού Κόλπου, αλλά και διεκδικήσεις για τους οδικούς άξονες που αφορούν την περιοχή, που είναι ο δρόμος Καλό Νερό – Τσακώνα και η ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού αναφέροντας: «Είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσουμε σε αυτή την επιλογή και ήδη έχω έρθει σε επαφή με τους δημάρχους και των άλλων περιοχών, της Ζαχάρως, των Κρεστένων και του Πύργου, ώστε να έχουμε μια συνολική και ολοκληρωτική αντίδραση σε αυτή την εξέλιξη. Βεβαίως μέσα σε αυτή τη δραστηριότητα θα ενταθεί και ο δρόμος που για εμάς είναι δρόμος πνοής και ανάπτυξης, Καλού Νερού – Τσακώνας, όπως και η ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού. Νομίζω ότι και οι ίδιοι πολίτες πρέπει να γίνουν γνώστες και να αντιδράσουμε γιατί φαίνεται ότι η λογική υπολείπεται του παραλογισμού».

Κ.Μπ.