Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 12:25

Νίκας για Παραλία: "Ναι στα τραπεζοκαθίσματα, όχι στις κατασκευές"

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νίκας για Παραλία: "Ναι στα τραπεζοκαθίσματα, όχι στις κατασκευές"

Τους επαγγελματίες -οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα στις 11 σύσκεψη στην παραλία-  για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην παραλία υποστηρίζει ο δήμαρχος Καλαμάτας αλλά ζητεί και να καθαιρεθούν οι μόνιμες κατασκευές στην παραλιακή ζώνη.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Νίκας είπε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας συντάσσεται με τους επαγγελματίες στη διεκδίκηση του χώρου των παραλιών για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων». Αμέσως μετά δήλωσε αντίθετος «με τις αυθαιρεσίες που συνέβαιναν με πολλούς επαγγελματίες τα προηγούμενα χρόνια και προφανώς οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Με αυτούς που νοικιάζουν 300 μέτρα και καταλαμβάνουν όλη την παραλία, που βάζουν τραπεζάκια μέσα στη θάλασσα, που δεν αφήνουν διάδρομο, που χτίζουν».

Ο δήμαρχος προέτρεψε «ας κινητοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου, γιατί η παραλία αποτελεί κτήμα του Δημοσίου. Αλλά δεν μπορεί να φτάνουμε σε αυτή την ακραία ενέργεια, να απαγορεύονται τα τραπεζοκαθίσματα».

Εκφράζοντας τη διαφωνία του με την απόφαση της κυβέρνησης, διευκρίνισε ότι «είναι σαν να λέμε να μη λειτουργήσει η παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας και του Δήμου Καλαμάτας. Να μην λειτουργήσει η Ανατολική, η Δυτική Παραλία, το Αλμυρό και η Μικρή Μαντίνεια. Δεν γίνονται αυτά». Ζήτησε «να βρεθεί η σωστή λύση, και χώρος να δοθεί και οι διάδρομοι να διασφαλιστούν και η απόσταση από τη θάλασσα και προφανώς να καθαιρεθούν και όλες οι μόνιμες κατασκευές που έχουν γίνει στην παραλιακή ζώνη».

Δήλωσε πως «δεν διαφωνούμε εμείς σε αυτά, αλλά "όχι πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι". Εκτίμησε ότι η εγκύκλιος της κυβέρνησης «είναι μια εγκύκλιος που είναι κατά των συμφερόντων της πόλης, κατά του τουρισμού, κατά της οικονομικής επιβίωσης των επαγγελματιών».

Κλείνοντας, ο κ. Νίκας ενημέρωσε ότι έχει την υπόσχεση ότι «μέσα στην εβδομάδα θα αποσυρθεί η εγκύκλιος και θα τροποποιηθεί. Και προσπαθούμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση».

Γ.Σ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER