Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 17:53

Η αντίδραση του Δήμου Καλαμάτας για το Μέγαρο Χορού

Γράφτηκε από τον

«Η σημερινή δημοτική αρχή θα στηρίξει τα συμφέροντα του δήμου, όσον αφορά στην ιδιοκτησία του οικοπέδου όπου ανηγέρθη το Μέγαρο Χορού», σχολίασε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, για τη δικαστική διεκδίκηση από την οικογένεια Λιναρδάκη. Κι επεσήμανε πως «τρέμω στην ιδέα αν συμβεί αυτό. Τι παρεπόμενα μπορεί να έχει για το δήμο και τα συμφέροντά του».

Αρχικά δήλωσε πως δεσμεύεται από τα συμφέροντα του Δήμου Καλαμάτας «και δεν μπορώ να εκφράσω τις μύχιες σκέψεις μου γι’ αυτό το θέμα». Υπενθύμισε ότι ήταν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 1996 κι εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα «η όλη διαδικασία να εξελιχθεί κατά τα συμφέροντα του Δήμου Καλαμάτας, να μην αμφισβητηθεί η κυριότητα του οικοπέδου». Είπε ότι οι δικηγόροι της κάθε πλευράς είπαν τις απόψεις τους και η δικαιoσύνη θα κρίνει.

Για το έργο του Μεγάρου Χορού, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι έγινε δήμαρχος και βρήκε δημοπρατημένο το έργο και πρόσθεσε: «Είχα υποχρέωση να το κάνω. Το πώς έγινε, ελέγχθηκε από όλους τους μηχανισμούς της ελληνικής Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, από υπουργείο Πολιτισμού και  Περιφέρεια. Ηταν όλα εντάξει από νομική άποψη. Το 2009 προέκυψε το ζήτημα με τον Αρειο Πάγο».

Γ.Σ.