Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 18:44

Ημέρα Εθελοντισμού στην Τριφυλία η τελευταία Κυριακή του Απριλίου

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ημέρα Εθελοντισμού στην Τριφυλία η τελευταία Κυριακή του Απριλίου

Ως Ημέρα Εθελοντισμού καθιερώνεται από τον Δήμο Τριφυλίας η τελευταία Κυριακή του Απριλίου, όπως αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε χθες μετά την σύσκεψη που είχε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας με εκπροσώπους συλλόγων της Κυπαρισσίας.

Στόχος είναι να αναπτυχθεί το εθελοντικό πνεύμα και με την συνεργασία δράσεων συλλόγων και δήμου αυτό να περάσει στην συνείδηση των πολιτών. Μια πρώτη δράση που θα αναπτυχθεί την ερχόμενη Κυριακή, είναι ο καθαρισμός της παραλιακής ζώνης από Αϊ Λαγούδη μέχρι και Γιαννίτσαινα η οποία θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί.

Στην σύσκεψη έγινε ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα γενικά στο δήμο, αλλά και το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Από την πλευρά του δημάρχου ζητήθηκε η συνδρομή των συλλόγων στην λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου που σχεδιάζει ο δήμος.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης σε δηλώσεις του ο κ. Κατσίβελας σημείωσε: «Οι άνθρωποι και οι σύλλογοι έχουν μεγάλη ευαισθησία στο θέμα του εθελοντισμού και είναι δεδηλωμένη η τακτική της καινούργιας δημοτικής αρχής να κινητοποιήσουμε την κοινωνία σε όλες τις δράσεις, είτε αφορούν την καθαριότητα, είτε το περιβάλλον, αλλά κυρίως και πρωτίστως την κοινωνική ευαισθησία. Μάλιστα τους κάλεσα να δώσουν το "παρών" στην λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τριφυλίας, που θα είναι η κύρια κοινωνική δράση του δήμου, εκτός από την συμμετοχή του στο επισιτιστικό πρόγραμμα 2014 – 2020. Εγινε αναλυτική κουβέντα με αξιόλογες παρατηρήσεις όσον αφορά την καθαριότητα. Μεγάλη ευαισθησία υπήρχε για την συνολική διαχείριση των απορριμμάτων και έγιναν  κάποιες παρατηρήσεις και παρεμβάσεις τις οποίες ο δήμος οφείλει να κάνει».

Τόνισε ακόμη ότι θα στηριχτεί η πρωτοβουλία που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Απριλίου που θα γίνει εθελοντική δράση για τον καθαρισμό της παραλιακής περιοχής Αϊ Λαγούδη και Γιαννίτσαινα.

Τέλος ανέφερε ότι συμφωνήθηκε να καθιερωθεί η τελευταία Κυριακή του Απριλίου Ημέρα Εθελοντισμού του δήμου, εκτός και αν αυτή η μέρα τυγχάνει να είναι το Πάσχα. Ενώ από εδώ και στο εξής θα προχωρήσουν σε συντονισμένες εθελοντικές δράσεις.

Να σημειώσουμε ότι συμμετείχαν ο Σύλλογος Γιαννίτσαινας, ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γυναικών, οι Ενεργοί Πολίτες.

Κ.Μπ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER