Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 14:15

Την παραχώρηση του δημοσίου κτήματος στο Κοκκώσι διεκδικεί από το ΤΑΙΠΕΔ ο Δήμος Κορινθίων

Γράφτηκε από την
Την παραχώρηση του δημοσίου κτήματος στο Κοκκώσι διεκδικεί από το ΤΑΙΠΕΔ ο Δήμος Κορινθίων

Την παραχώρηση στο δήμο Κορινθίων του δημόσιου κτήματος στη θέση «Κοκκώσι», στην παραλία της Αλμυρής, που αποτελεί υγροβιότοπο, διεκδικεί με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου, από το Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ.

 

Πρόκειται για μια έκταση 33.605,45 τετραγωνικών μέτρων, που συμπεριλαμβάνεται στη συνθήκη «ΡΑΜΣΑΡ» περί προστασίας των υγροτόπων και αποτελεί τη μοναδική πρόσβαση των κατοίκων προς την παραλία.

Ειδικότερα, το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου με την απόφασή του ζητά, «την μη πώληση του δημοσίου κτήματος Β.Κ. 2135 στο Κοκκώσι Αλμυρής δημοτικής κοινότητας Γαλατακίου σε οποιονδήποτε ιδιώτη, διότι αφενός μεν δεν θα προσφέρει τίποτα στην περιοχή, αφού απαγορεύεται η οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα στον υγρότοπο, αντίθετα θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στους κατοίκους και επισκέπτες με την αποκοπή τους από την παραλία».

Επιπλέον, το δημοτικό συμβούλιο διεκδικεί, την δωρεάν παραχώρηση κατά κυριότητα του κτήματος αυτού στο δήμο Κορινθίων, με σκοπό την αξιοποίησή του και συγκεκριμένα, την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Την κατασκευή πολυχώρου πολιτισμού, με υπαίθριο θέατρο, την κατασκευή χώρων αναψυχής και την αναστήλωση και ανάδειξη του παλιού υδρόμυλου και του παλιού λινού.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι στο δημόσιο αυτό κτήμα υπάρχουν πηγαία νερά που μεγάλο μέρος λιμνάζει στην περιοχή, κτίσμα παλιού υδρόμυλου και παλιό λινό του οποίου σώζονται μερικοί τοίχοι και όπως επισημαίνεται από το δήμο, η «παραχώρηση θα αναβαθμίσει όχι μόνο τον συγκεκριμένο χώρο που παραμένει εγκαταλελειμμένος και αναξιοποίητος, αλλά επίσης όλη την περιοχή, προσφέροντας έναν επιπλέον πόλο έλξης των κατοίκων και των επισκεπτών του δήμου μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER