Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 19:13

Εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης για την Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης για την Κυπαρισσία αποφάσισε χθες ομόφωνα να εισηγηθεί η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθεί αλλά και να γίνουν τυχόν παρατηρήσεις.

Η μελέτη αυτή, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Αδρακτάς, έρχεται από την περίοδο 2008 -09 και εισηγήθηκε να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησή της.

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι αφορά το τμήμα του νέου οικιστικού ιστού της πόλης, δηλαδή την Κάτω Πόλη όπως είναι γνωστή στην περιοχή, από την οδό Παυλοπούλου και δυτικότερα. Οι κύριες ρυθμίσεις που περιλαμβάνει και θα συζητηθούν είναι οι αμφίδρομες κινήσεις σε ορισμένους από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην ίδια συνεδρίαση της Επιτροπής δεν έγινε δεκτή η αίτηση του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων για παραχώρηση χώρου στο λιμάνι, καθώς όπως ήδη είχε αποφασίσει το ΤΣ Κυπαρισσίας ο συγκεκριμένος χώρο που ζητείται, έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός και δεν μπορεί να παραχωρηθεί από το δήμο.

Αρνητική ήταν και η απάντηση στην πρόταση για τον καθορισμό θέσης λούνα παρκ στον προαύλιο χώρο του παλιού κτηρίου της Εθνικής Τράπεζας στην Κυπαρισσία.

Κ.Μπ.