Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 18:34

Δεν παραχωρεί αίθουσα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ο Νίκας

Γράφτηκε από τον

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας αρνείται να παραχωρήσει αίθουσα στο Δημαρχείο, στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας για να συνεδριάζει, επιμένοντας στην αντίδρασή του στη συγκρότηση του Συμβουλίου, από το οποίο έχουν αποκλειστεί οι υπάλληλοι του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας, ο κ. Νίκας αρνείται να παραχωρήσει αίθουσα, παρότι του έχει ζητηθεί εγγράφως από την πρόεδρο του Υπηρεσιακού στις 27 Μαρτίου και από την Αποκεντρωμένη στις 7 Απριλίου. Μέλη του Υπηρεσιακού αναφέρουν ότι «έτσι εμποδίζεται η ομαλή λειτουργία του οργάνου, το οποίο αυτή τη στιγμή και μέχρι απαντηθούν οι ενστάσεις του δημάρχου είναι αυτό και πρέπει να συνεδριάσει, γιατί υπάρχουν αρκετά θέματα που εκκρεμούν».

Σύμφωνα με το νόμο στο εκάστοτε Υπηρεσιακό Συμβούλιο υποχρεωτικά παραχωρείται αίθουσα στο δημοτικό κατάστημα της έδρας του νομού, για να μπορέσει να συνεδριάζει.

Ο κ. Νίκας έχει ασκήσει ιεραρχική προσφυγή ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών για την απόφαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχετικά με τον ορισμό μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των υπαλλήλων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας και τον αποκλεισμό των υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας.

Σε έγγραφη διαμαρτυρία του προς το γ.γ. τόνισε πως «από την Πολιτεία ζητούμε να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση των υπαλλήλων ως προς την υπηρεσιακή εκπροσώπησή τους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και προφανώς να μη γίνει δεκτή η απόφαση εμπάθειας της Ε.Ε. της ΠΕΔ (ερευνητέον, εάν συνεδρίασε καν)».

Γ.Σ.