Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 19:12

Πλήρης ο φάκελος για τη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πλήρης ο φάκελος για τη Μαραθόλακκα

«Ο φάκελος τροποποίησης Απόφασης Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων (ΑΕΠΟ) κρίνεται πλήρης, ώστε να προωθηθεί για κοινοποίηση στους αρμόδιους φορείς». 

Αυτό επισημαίνεται για τη Μαραθόλακκα, σε έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου, που υπάγεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, «για απάντηση σε αίτημα του Δήμου Καλαμάτας, αναφορικά με υφιστάμενο έργο και η αιτούμενη τροποποίηση της ΑΕΠΟ συναρτάται με την κατασκευή ήδη περιβαλλοντικά αδειοδοτημένων τεχνικών έργων, τα οποία θα συμβάλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη διαχείριση των αποβλήτων. Θα επέλθει, με τον τρόπο αυτό, διεύρυνση της δραστηριότητας της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα, όπου διενεργούνται ανακύκλωση και κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος των σκουπιδιών, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Ο φάκελος είναι πλήρης και προχωρεί η γραφειοκρατική διαδικασία, ώστε να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η νέα ΑΕΠΟ».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «η λειτουργία της μονάδας στη Μαραθόλακκα θα συμπληρωθεί με εκείνην κινητού σταθμού μεταφόρτωσης (με 4 ρυμουλκούμενα press-containers και 2 τράκτορες), που θα αποκτήσει ο Δήμος Καλαμάτας μέσω ΕΣΠΑ. H απόκτηση των press-containers θα συμπιέσει το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων και θα βελτιώσει τη διαδικασία». 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER