Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 16:24

Μπεχράκης υπέρ μεταφοράς ταμειακών διαθεσίμων

Γράφτηκε από την
Μπεχράκης υπέρ μεταφοράς ταμειακών διαθεσίμων

«Ο προσωρινός χειρισμός μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος θα διευκολύνει την βραχυπρόθεσμη ταμειακή ρευστότητα, δεν σημαίνει αμφισβήτηση της αυτοτέλειας των ΟΤΑ».

 

Αυτό υποστηρίζει ο Σταμάτης Μπεχράκης δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας από τη μείζονα μειοψηφία, σε ανακοίνωσή του.

Οπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «η συγκεκριμένη επιλογή δεν σημαίνει, ούτε μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για αμφισβήτηση της αυτοτέλειας των ΟΤΑ και της ανάγκης για διαρκή δημοκρατική διαβούλευση της κυβέρνησης με τους αιρετούς των δήμων και των περιφερειών και τα συλλογικά τους όργανα».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, επικρίνει τους αυτοδιοικητικούς που αντιδρούν, «όταν για πέντε χρόνια δέχτηκαν απολύσεις, μειώσεις μισθών, περικοπές στους πόρους, το παρατηρητήριο του κ. Φούχτελ», προσθέτοντας ότι «επί πέντε χρόνια, οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπονόμευαν την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου», παρατηρώντας ότι «όλοι αυτοί που οδήγησαν τον θεσμό στην εντατική, χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα υπερασπιζόμενοι δήθεν την αυτοδιοίκηση».

 

Καταλήγοντας, ο Στ. Μπεχράκης δηλώνει ότι «χωρίς πανικό, κατανοούμε και υποστηρίζουμε κάθε ενέργεια που θα επιτρέπει στο κράτος να ανταποκρίνεται στις οικονομικές υποχρεώσεις του και θα σταθούμε στο πλευρό της κυβέρνησης, όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση. Να ασκούμε κριτική αλλά όχι με υστερία. Αλλιώς να ειπωθεί ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμούν πραγματικά να γίνει διαπραγμάτευση, αλλά να πάμε σε νέο μνημόνιο, να γίνουν απολύσεις, μειώσεις μισθών και ό,τι γινόταν τόσα χρόνια».


NEWSLETTER