Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 11:21

Συνάντηση Κατσίβελα με το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Με τους εργαζόμενους του Δήμου Τριφυλίας συναντήθηκε χθες το πρωί το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας και στη συνέχεια με το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα, με το ζήτημα της καθαριότητας να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης.

Αίτημα των εργαζομένων και του σωματείου τους είναι η υπηρεσία καθαριότητας να παραμείνει δημοτική και να μην ιδιωτικοποιηθεί. Από την πλευρά του δημάρχου τονίστηκε ότι αυτή τη στιγμή ο δήμος συζητά και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. 

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Σπύρος Σαρδέλης επισήμανε για τις συναντήσεις που είχαν: «Η συνάντηση με τους εργαζόμενους αφορούσε κυρίως το ζήτημα της καθαριότητας αλλά και άλλα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι υποστήριξαν -και η υπηρεσία- ότι μπορεί το έργο της καθαριότητας να βγει από τις δημοτικές υπηρεσίες. Ενώ στην συνάντηση με το δήμαρχο συμφωνήσαμε ότι δεν είναι καθόλου στις προθέσεις της δημοτικής αρχής η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Η δημοτική αρχή θα εξαντλήσει όλα τα μέσα για να γίνεται από δημοτικές υπηρεσίες σε συνεργασία με την υπηρεσία. Επίσης θα προχωρήσει άμεσα στην προμήθεια δύο απορριμματοφόρων. Η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα και όλοι δηλώσαμε την πρόθεσή μας ότι οι υπηρεσίες πρέπει να παραμείνουν δημοτικές». 

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας αφού σημείωσε ότι η χθεσινή μέρα ήταν πολύ σημαντική για την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς έρχονται κατάματα με μια νέα πραγματικότητα, πρόσθεσε πως με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων καταργείται το αυτοτελές της ΤΑ. Από μεθαύριο -είπε- οποιαδήποτε δραστηριότητα του δήμου θα είναι υπό την έγκριση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ κανένας δεν παίρνει την δέσμευση πως όταν τελειώσει η διαπραγμάτευση θα περάσουν και πάλι στο παλιό καθεστώς. Σημείωσε πως το θέμα αυτό συζητήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ σε ό,τι αφορά το ζήτημα της καθαριότητας που τέθηκε από την πλευρά τους, είπε: «Ο Δήμος Τριφυλίας δεν λειτουργεί με δογματισμούς, το μόνο μέλημα που έχει είναι να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Υπάρχουν τρεις βεβαιότητες: Πρώτον η καθαριότητα στο δήμο δεν είναι στον βαθμό που θα θέλαμε να είναι. Η δεύτερη βεβαιότητα είναι ότι δεν υπάρχει προσωπικό που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών. Εχω απόλυτη γνώση ότι είναι άνθρωποι με επιβαρυμένη υγεία, είναι άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία και δεν φτάνουν να εξυπηρετήσουν το σύστημα καθαριότητας. Αρα ανοίγονται δύο ορίζοντες, είτε το κράτος μας αφήνει να προσλάβουμε προσωπικό και όχι με αστειότητες, με δίμηνα - τρίμηνα, είτε να βρούμε άλλες λύσεις. Το βέβαιο είναι ότι αυτή τη στιγμή ο Δήμος Τριφυλίας εξετάζει και συζητά όλα τα ενδεχόμενα, πιστεύει στο δημόσιο χαρακτήρα και τους εργαζόμενους που υπάρχουν στο δήμο, αλλά δεν είναι αυτό αρκετό για να δίνει λύσεις στα προβλήματα. Την πολιτική την χαράσσουν οι αιρετοί στο δήμο, αυτοί έχουν την εντολή του λαού και αυτοί κρίνονται από τον κόσμο. Το βέβαιο είναι ότι θα βρούμε την καλύτερη λύση για να λυθούν τα προβλήματα του δήμου».

Κ.Μπ.