Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 17:23

«Γαλάζια Σημαία» διεκδικεί και φέτος ο Δήμος Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
«Γαλάζια Σημαία» διεκδικεί και φέτος ο Δήμος Τριφυλίας

Στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» θα συμμετέχει για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Τριφυλίας, προκειμένου να αποκτήσει τη σημαία για την παραλία του Αϊ-Λαγούδη, η οποία αποτελεί σύμβολο ποιότητας και έχει παγκόσμια αναγνώριση.

Η συμμετοχή του δήμου αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς το συγκεκριμένο θέμα είναι μεταξύ αυτών που θα συζητηθούν. Η οικονομική συμμετοχή, που θα είναι και η ουσία της συζήτησης, ανέρχεται στα 300 ευρώ ετησίως. 

Το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες»είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα το οποίο προωθεί πρωτίστως τη βιώσιμη ανάπτυξη στις παράκτιες περιοχές, έχοντας στόχο την υψηλή ποιότητα των νερών κολύμβησης, την ασφάλεια λουομένων, την περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση. Συνδέει τον τουρισμό και την εκπαίδευση σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται διεθνώς, από το 1987, σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του (καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση).

 Κ.Μπ.


NEWSLETTER