Σάββατο, 09 Απριλίου 2011 21:42

Νέο Δημαρχείο στο νοσοκομείο εν μέσω οικονομικής κρίσης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νέο Δημαρχείο στο νοσοκομείο  εν μέσω οικονομικής κρίσης

Αποκλειστικά με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας για το 2011 στην προχθεσινή -συνεχιζόμενη από την Πέμπτη- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ καταψηφίστηκε από το σύνολο των συνδυασμών της μειοψηφίας.

Επικριτικά τόσο ως προς τη γενικότερη φιλοσοφία, όσο και ως προς τις ειδικότερες επιλογές στάθηκαν οι επικεφαλής των συνδυασμών της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας, Νίκος Διασάκος, Σταμάτης Μπεχράκης και Νίκος Φωτέας, αλλά και σύμβουλοι των συνδυασμών τους, με τις βολές τους να στρέφονται κυρίως, αφ’ ενός στην εμμονή του δημάρχου για τη μετατροπή του παλιού νοσοκομείου σε Δημαρχείο και αφ’ ετέρου στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, έργα κοστοβόρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα επισημάνθηκε από την πλευρά τους η ελλιπής -όπως δήλωσαν- μέριμνα στην ευρύτερη περιφέρεια του δήμου, αλλά και στις γειτονιές της Καλαμάτας, και η απουσία ουσιαστικής διαβούλευσης για την καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών, καθώς και η έλλειψη διεκδικητικότητας από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Β.Γ.Μ.

Σχόλια  

0 # Νικολας Ζησιμοπουλος 11-04-2011 09:27
ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πρέπει ως κάτοικοι της Καλαμάτας, επιτέλους αυτό το άχαρο κτίσμα στην είσοδο της παλιάς πόλης, να αξιοποιηθεί για λόγους πολιτισμού και εξυπηρέτησης του κοινού, .Καταλαβαίνω η συγκύρια η οικονομική όντως είναι ένα πρόβλημα όμως η ιστορία έχει δείξει ότι όσοι τολμούν έχουν και τα αποτελέσματα.
Επιπρόσθετα σας γνωρίζω, ότι δεν ανήκω πολιτικά, στον συνδυασμό του κυρίου Νίκα αλλά κάθε τι προοδευτικό να επικροτείτε, και να συνεπικουρείται για το καλό του τόπου μας .
Με τιμή και ευχαριστώντας για το χρόνο σας

ΝΙΚΟΛΑΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΝ
Καναρη 58 καλαματα
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ! 11-04-2011 10:06
79.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του 2011 !!!!

(Με αυτό το σκεπτικό,πόσο θα πρέπει να είναι το ύψος του προϋπολογισμού για τον Δήμο Αθηναίων,όταν για μία μικρή επαρχιακή πόλη ''απαιτείται'' τόσο υψηλό ποσό ?)

Και πώς να μην είναι τερατώδης ο προϋπολογισμός, όταν ο ίδιος ο Δήμος έχει κοστολογίσει μόνη την ΜΕΛΕΤΗ ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας στα 1.800.000 (+) ευρώ !!! ???

Όταν σε προηγούμενο χρόνο,στην εποχή της δραχμής,θα συνιστούσε σκάνδαλο αν η κοστολόγιση έφτανε στο ύψος του 1.000.000 δραχμών ...

Η είδηση,πέρασε στα ψιλά,και δεν είδα κάποιον,έστω δημοσιογράφο,να την σχολιάζει ή να αντιτίθεται σε αυτήν.

Φαίνεται,θεωρείται φυσιολογικό το τερατώδες ύψος του κόστους μίας και μόνο μελέτης που στην χειρότερη των περιπτώσεων έπρεπε να κοστολογιθεί στα έως 150.000 ευρώ,σύμφωνα με (ανεπίσημη)έρευ να που πραγματοποίησα σε τεχνικά - μελετητικά γραφεία της πόλης.

Ώστε,πώς να μή βουλιάξει στα χρέη ο Δήμος και η χώρα ολόκληρη,όταν υφίσταται τέτοια διασπάθιση των πόρων (υπαρκτών ή προσδοκώμενων) ?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ! 11-04-2011 10:20
(συνέχεια από το προηγούμενο σχόλιο)

Και,τί την θέλει ο Δήμαρχος την μεταφορά του Δημαρχείου στο παλαιό νοσοκομείο,όταν έχει το προνόμιο να στεγάζεται αυτό σε ένα κτήριο που συνιστά κόσμημα για την πόλη και όταν πλέον με την μεταφορά των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου στην Νομαρχία (κτήριο) έχει στη διάθεσή του και άλλα όμοια κτήρια για να επεκτείνει την στέγασή του (Δημαρχείου) με μηδαμηνό κόστος ?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ! 11-04-2011 12:18
Στο παλαιό νοσοκομείο,θα μπορούσαν να στεγαστούν :

1) η αστυνομική υποδιεύθυνση Μεσσηνίας,ώστε να έρθει πιο κοντά στην πόλη και να εξοικονομίσει το ποσό των ετήσιων μισθωμάτων που καταβάλλει,τη στιγμή μάλιστα που στερείται πόρων,μεταξύ άλλων,για καύσιμα στα υπηρεσιακά της αυτοκίνητα...

2) η Κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου η οποία μισθώνει όροφο κτηρίου παραπλεύρως του πάρκου του ΟΣΕ.

3) η Δασική υπηρεσία,για τον ίδιο λόγο.

4) Δημοτικό ιατρείο

5) το ΚΕΠ του Δήμου,ώστε να εξυπηρετούνται οι περίοικοι,καθ' ην στιγμήν στην πόλη υφίσταται το ΚΕΠ της Νομαρχίας.

6) η ΔΕΥΑΚ,που μισθώνει κτήριο για την στέγαση των διοικητικών υπηρεσιών της.

7) Το Επιμελητήριο.

8) Διάφορες Δημοτικές επιχειρήσεις που είναι διάσπαρτες σε μισθωμένα κτήρια,οι οποίες στεγαζόμενες σε ένα κτήριο,θα ελέγχονται πιό αποτελεσματικά.

9) Η Δικαστική υπηρεσία του Δημοσίου,που μισθώνει όροφο στην δυτική παραλία.

10) Η ΔΟΥ Καλαμάτας (ενδεχομένως).

11) Το Υποθηκοφυλακείο - Κτηματολογικό γραφείο.

12) Παράρτημα της Δημοτικής βιβλιοθήκης για την επιμόρφωση των περιοίκων.

Υπάρχουν υπηρεσίες που μπορούν να αξιοποιήσουν αυτό το κτηριακό συγκρότημα και να καταστούν λειτουργικότερε ς,πλέον της οικονομίας που θα έχουν από μισθώματα,
τα ποσά των οποίων θα μπορούν να διατεθούν αλλού.

Πρακτική σκέψη απαιτείται και ορθολογισμός των πραγματικών αναγκών,των υφιστάμενων συνθηκών και του οφέλους που θα προκύψει ακόμα και για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής,από την συγκέντρωση τόσων πολλών και διαφορετικών υπηρεσιών σε ένα συγκρότημα.

Αλλά,ο κ. Δήμαρχος,άλλα σκέπτεται...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER