Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 15:19

Ψήφισμα κατά της κατάργησης αστυνομικών τμημάτων στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ψήφισμα κατά της κατάργησης αστυνομικών τμημάτων στην Τριφυλία

Να μην καταργηθεί κανένα αστυνομικό τμήμα που υπάρχει στο Δήμο Τριφυλίας ζητά με ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του που πάρθηκε στην προχθεσινή του συνεδρίαση. Πιο συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρεται:

«Πληροφορηθήκαμε ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζονται σχέδιο αναδιάρθρωσης της δομής της ΕΛ.ΑΣ. που θα περιλαμβάνει καταργήσεις και συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων σε όλη την επικράτεια.

Θεωρούμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Τριφυλίας αναφορικά με το θέμα της δημόσιας ασφάλειας και αστυνόμευσης.

Στην περιοχή του Δήμου Τριφυλίας λειτουργούν: α) η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Τριφυλίας που εδρεύει στην Κυπαρισσία, β) Το Α.Τ. Γαργαλιάνων, γ) το Α.Τ. Φιλιατρών, δ) Το Α.Τ. Κοπανακίου,

Σε όλες αυτές τις δομές, ιδίως όμως στο Α.Τ. Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Κοπανακίου παρατηρείται σημαντική έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπηρετούντος αστυνομικού προσωπικού, να δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

Σημειώνεται ότι οι περιοχές των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, λόγω αυξημένης αγροτικής παραγωγής, αποτελούν πόλο έλξης για εγκατάσταση μεγάλου αριθμού νόμιμων αλλά και παράνομων μεταναστών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα στις εν λόγω περιοχές.

Επίσης το Α.Τ. Κοπανακίου, καλύπτει τις ανάγκες ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε. Αετού, που περιλαμβάνει οικισμούς και κοινότητες που είναι ημιορεινές και απομακρυσμένες από το Διοικητικό κέντρο του Δήμου Τριφυλίας.

Για τους ανωτέρω λόγους καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της άμεσης στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου Τριφυλίας, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή.

Οποιαδήποτε σκέψη για κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Γαργαλιάνων, Κοπανακίου και Φιλιατρών μας βρίσκει αποκλειστικά αντίθετους. Η δομή του Δήμου Τριφυλίας, με την ύπαρξη τριών ημιαστικών κέντρων καθώς και απομακρυσμένων ημιορεινών περιοχών επιβάλλει τη συνέχιση λειτουργίας των αστυνομικών τμημάτων σε όλη την έκταση του δήμου, και στην εμπέδωση κλίματος ασφάλειας του τριφυλιακού λαού, ιδίως σε περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER