Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 19:04

Mελέτη citybranding για την Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Mελέτη citybranding για την Καλαμάτα

Συνεδρίασε χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Σύλλογοι Ξενοδόχων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας απευθύνθηκε προς την πρόεδρο Παναγιώτα Ντίντα και τα μέλη της Επιτροπής, ζητώντας τους να προτείνουν παρεμβάσεις, ώστε αυτές να συμπεριληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας, με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας και της λειτουργικότητας της Καλαμάτας και της περιοχής της, ως τουριστικού προορισμού.  

Στο πλαίσιο της συζήτησης, η πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε το δήμαρχο ότι ένας επαγγελματίας βγάζει κλειδιά τα οποία φέρουν το λογότυπο του Δήμου Καλαμάτας, βοηθώντας στην εμπέδωση του city brand Καλαμάτα.

Τη συνεδρίαση της Επιτροπής απασχόλησαν τα εξής θέματα: 1) Προετοιμασία εν όψει θερινής περιόδου. Ο Δήμος Καλαμάτας θα λειτουργήσει τρία Γραφεία Τουριστικής Υποστήριξης, για παροχή εντύπου υλικού και πληροφοριών στους επισκέπτες. Μάλιστα, το Γραφείο της Παραλίας αναβαθμίζεται αισθητικά αυτήν την περίοδο.

To ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Τουριστικής Υποστήριξης του Δήμου Καλαμάτας, το οποίο ισχύει από χθες, έχει ως εξής: Το Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης στους Αγίους Αποστόλους θα λειτουργεί όλες τις μέρες της εβδομάδας, και συγκεκριμένα από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τα Σαββατοκύριακα θα λειτουργεί μόνο πρωί, από τις 9 έως τις 2 το μεσημέρι. 

Το Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης στην Παραλία θα λειτουργεί Δευτέρα και Τρίτη από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, ενώ τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας θα λειτουργεί μόνο απόγευμα από τις 6 έως τις 10 το βράδυ. Το Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης του Αεροδρομίου θα λειτουργεί τις ημέρες και ώρες αφίξεων των πτήσεων.

2) Εκπόνηση μελέτης citybranding για την Καλαμάτα. Συζητήθηκε η εκπόνηση μελέτης που θα αναδεικνύει την ταυτότητα και θα δίνει το στίγμα της Καλαμάτας, με στόχο να βελτιώσει την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητα της πόλης και της περιοχής της ως τουριστικού προορισμού. 3) Εγινε αξιολόγηση της προσπάθειας προβολής του Δήμου Καλαμάτας στη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο 27 - 29 Μαρτίου 2015 και προγραμματισμός αντίστοιχων δράσεων σε Αττική και Ιωάννινα, σε πρώτη φάση.

 


NEWSLETTER