Σάββατο, 02 Μαϊος 2015 17:24

Κυκλοφοριακές αλλαγές στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Κυκλοφοριακές αλλαγές στην Κυπαρισσία

Αρκετές αλλαγές φέρνει η κυκλοφοριακή μελέτη στην Κυπαρισσία, η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο προς εφαρμογή, καθώς παρέμενε στα συρτάρια του δήμου από το 2009.

Βέβαια όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση, θα μείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρών αλλαγών σε περίπτωση που διαπιστωθεί δυσλειτουργία στην πράξη. Να σημειώσουμε ότι η μελέτη αφορά τον ιστό της κάτω πόλης και αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι χρειάζεται αντιμετώπιση και του κυκλοφοριακού της παλιάς Ανω Πόλης, η οποία πλέον έχει αποκτήσει μεγάλη επισκεψιμότητα.

Κύριο χαρακτηριστικό της μελέτης είναι ότι σχεδόν όλοι οι δρόμοι γίνονται μονόδρομοι πλην λίγων κεντρικών, στους οποίους η κίνηση παραμένει αμφίδρομη. Οι δρόμοι στους οποίους θα υπάρχει κίνηση και προς τις δύο κατευθύνσεις είναι οι εξής: Ελευθερίου Βενιζέλου από το ύψος της Μέλιου μέχρι τη θάλασσα, η Πονηροπούλου από το ύψος της Αλεξοπούλου μέχρι την έξοδο προς τα σχολεία, η Μέλιου από την είσοδο της πόλης μέχρι την Ελευθερίου Βενιζέλου, η Ναυαρίνου από την Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι την έξοδο προς Φιλιατρά, η Κολοκοτρώνη από το ύψος της Ναυαρίνου μέχρι το νοσοκομείο, ένα μικρό τμήμα της 28ης Οκτωβρίου από την Πονηροπούλου μέχρι το νοσοκομείο, η 25ης Μαρτίου μόνο για ένα τετράγωνο, από την Μέλιου μέχρι την Νοσοκομείου.

Επίσης από τις σημαντικές αλλαγές είναι η αλλαγή φοράς κυκλοφορίας στην οδό Χριστιανουπόλεως από το ύψος της 25ης Μαρτίου μέχρι το Γυμνάσιο που θα έχει φορά προς το σχολείο. Ακόμη η 25η Μαρτίου αλλάζει φορά από την Πονηροπούλου (ύψος δικαστηρίων) και γίνεται κάθοδος μέχρι τη Μέλιου. Αλλαγή υπάρχει και στις γραμμές των λεωφορείων του ΚΤΕΛ, αφού σύμφωνα με τη μελέτη, όταν βγαίνουν από την Νοσοκομείου που είναι ο σταθμός, θα πρέπει να στρίβουν δεξιά στην 25η Μαρτίου και όχι αριστερά όπως γίνεται σήμερα.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER