Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 13:58

Ο Δήμος Τρίπολης για την πτώση βράχου στην Βλαχέρνα

Γράφτηκε από την

Αμεση ήταν η παρέμβαση του Δήμου Τρίπολης όταν ενημερώθηκε για το συμβάν πτώσης βράχου στην τοπική κοινότητα Βλαχέρνας.
Στις 7 Απριλίου 2011 και ώρα 09:45 το πρωί, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας ενημερώθηκε από τον Αναστάσιο Τζιώλα, κάτοικος Τρίπολης, για πτώση βράχου που συνέβη στην Τοπική Κοινότητα Βλαχέρνας και προξένησε ζημιές στην πατρική του οικεία στην οποία κατοικεί η μητέρα του.
Το χώρο του συμβάντος επισκέφτηκαν την ίδια ημέρα και ώρα 12:30 ο υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Χρήστος Τυροβολάς και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Τσάμης.
Αμεση ήταν επίσης η παρέμβαση του Δήμου Τρίπολης στη διάνοιξη  της σήραγγας  αποστράγγισης υδάτων του κάμπου της Δημοτικής ενότητας Λεβιδίου (έλος Κανδήλας).
Κατόπιν ενεργειών του Δημάρχου Ιωάννη Σμυρνιώτη και της Αντιδημάρχου της Δημοτικής ενότητας Λεβιδίου  Μαρίας Εικοσιδέκα εστάλη άμεσα μεγάλο μηχάνημα καθαρισμού του στομίου της σήραγγας αποστράγγισης υδάτων του κάμπου Λεβιδίου -Κανδήλας , Βλαχέρνας – Λίμνης. Αν και στο εν λόγω κάμπο έχουν γίνει έργα αναδασμού εξακολουθεί να πλημμυρίζει  με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να χάνουν τις εποχικές καλλιέργειές τους.
Ο Δήμος Τρίπολης με την ευαισθησία που δείχνει σε τέτοιες καταστάσεις είναι δίπλα στους πολίτες ενεργά και στο αίτημα του προέδρου του ΤΟΕΒ ανταποκρίθηκε άμεσα.
Η σήραγγα καθαρίστηκε και άρχισε η αποστράγγιση των υδάτων.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Τρίπολης


NEWSLETTER