Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 17:45

Σύσκεψη στο Δήμο Τρίπολης για την αντιπυρική περίοδο

Γράφτηκε από την

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 μετά από πρόσκληση του αρμόδιου αντιδημάρχου για την Πολιτική Προστασία κ. Γεωργίου Καρλή, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημάρχου Τρίπολης, σύσκεψη σχετικά με την προετοιμασία  διαχείρισης  της αντιπυρικής περιόδου του τρέχοντος έτους.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και οι αντιδήμαρχοι Κώστας Κατσαφάνας και Ζαφείρης Μπισιούλης. Εισηγητής των θεμάτων ήταν ο αντιδήμαρχος Γεώργιος Καρλής και προήδρευσε ο Δήμαρχος Ιωάννης Σμυρνιώτης.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης δηλώνει χαρακτηριστικά: «  Ο Δήμος άλλαξε πλέον όρια,  πολλαπλασιάστηκε η έκταση του,  άλλαξε και η γεωμορφολογία του γι αυτό και συγκαλέσαμε με πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Καρλή και του γραφείου πολιτικής προστασίας μια σύσκεψη με τους εκπροσώπους ή προέδρους των τοπικών κοινοτήτων ώστε να αντλήσουμε από την εμπειρία που είχαν γιατί πολλοί από αυτούς είχαν λειτουργήσει σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια ή τοπικά συμβούλια ώστε να υπάρξει ένας συντονισμός και να μας βρει κατά το δυνατόν πιο έτοιμους η θερινή περίοδος. Το τμήμα πολιτικής προστασίας έχει εκπονήσει ένα σχέδιο,  έχει καταγράψει τον αριθμό των αριθμό των μηχανημάτων,  των εθελοντικών ομάδων και όλου του εξοπλισμού που διαθέτει αυτή τη στιγμή ο Δήμος και πιστεύω ότι αν υπάρξει και ο ανάλογος συντονισμός θα έχουμε μια πολύ καλή αντιμετώπιση σε οτιδήποτε προβλήματα συμβούν το καλοκαίρι» 
Ο αντιδήμαρχος  Γεώργιος Καρλής δήλωσε: ΄΄ Η πρόληψη είναι το καλύτερο μέτρο. Γι’ αυτό σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η οργάνωση και ο συντονισμός ζητημάτων και προβλημάτων που αφορούν την πολιτική προστασία στο πλαίσιο του νέου Καλλικρατικού Δήμου Τρίπολης και των αρμοδιοτήτων προς την τοπική αυτοδιοίκηση όπως καθορίζονται στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση που εφαρμόζει πλέον στη χώρα μας. Στόχος μας είναι να λάβουμε όλα τα μέτρα για ν’ αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενη κρίση΄΄.


Από το Γραφείο Τύπου


NEWSLETTER