Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 10:34

ΓΠΣ Καλαμάτας: Νίκας μαινόμενος κατά δημοσιογράφου

Γράφτηκε από την

 

Νεύρα φαίνεται ότι δημιούργησε το υπογεγραμμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καλαμάτας, το οποίο έφερε από την Τρίπολη ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Τζαμουράνης. Η δημοτική αρχή φάνηκε συνεπής απέναντι στους εκπροσώπους κατοίκων των περιοχών που θεωρούν ότι θίγονται, αφού τους κάλεσε για συζήτηση αμέσως μόλις το περιβόητο ΓΠΣ έφτασε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Δεν έκανε όμως το ίδιο με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τους δημοσιογράφους.

Μάλιστα χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, μαινόμενος, αρνήθηκε να δώσει στους δημοσιογράφους του τοπικού Τύπου την απόφαση του υπερπεριφερειάρχη Τάσου Αποστολόπουλου, τονίζοντας ότι θα αναρτηθεί τις επόμενες ώρες στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας - κάτι που δεν είχε γίνει πάντως μέχρι χθες το βράδυ.

Οταν επιμείναμε, ο κ. Νίκας εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον δημοσιογράφο της εφημερίδας “Θάρρος” Αντώνη Πετρόγιαννη, με αφορμή δημοσίευμα που θεώρησε ότι είχε στόχο να τον πλήξει προσωπικά. Το επεισόδιο ευτυχώς δεν επεκτάθηκε και έληξε σύντομα, αφού όμως πρώτα ο δήμαρχος Καλαμάτας... πέταξε κάτω ό,τι βρήκε στο τραπέζι των συσκέψεων. Λίγο νωρίτερα πάντως ο κ. Νίκας είχε διαμηνύσει μέσω του επιτελείου του ότι δεν επιθυμεί να κάνει κάποιο σχόλιο κι ότι θα προβεί σε δηλώσεις όταν ο ίδιος το θεωρήσει σκόπιμο.

Εντονη ήταν όμως και η αντίδραση της αντιπολίτευσης καθώς δεν ειδοποιήθηκε ούτε για την άφιξη της απόφασης και το περιεχόμενό της, ούτε για τη συνάντηση του δημάρχου με τους εκπροσώπους των κατοίκων. Πλήρη ενημέρωση το συντομότερο ζήτησε με δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας, ενώ για “κινήσεις που αφήνουν 24 ώρες πίσω την αντιπολίτευση” έκανε λόγο ο επικεφαλής του “Δικτύου Ενεργών Πολιτών” Σταμάτης Μπεχράκης. Πάντως είπε ότι ο ίδιος κατάφερε να εξασφαλίσει την απόφαση... αρπάζοντάς τη κυριολεκτικά από το γραφείο του αντιδημάρχου Χρίστου Ριζά.

 

Δ.Πλ.