Πέμπτη, 07 Μαϊος 2015 14:22

Δήμος Τριφυλίας: 21.000 ευρώ για πλύσιμο και γρασάρισμα οχημάτων

Γράφτηκε από τον
Δήμος Τριφυλίας: 21.000 ευρώ για πλύσιμο και γρασάρισμα οχημάτων

Είκοσι μία χιλιάδες ευρώ θα δαπανήσει ο Δήμος Τριφυλίας για πλύσιμο και γρασάρισμα των οχημάτων του, όπως αποφασίστηκε χθες καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη σχετική ανάληψη δαπάνης.

Οπως αναφέρθηκε από την πρόεδρο της επιτροπής και αρμόδια αντιδήμαρχο Οικονομικών Μαρία Πανουσιοπούλου, για πλύσιμο και γρασάρισμα των μηχανημάτων έργων της ΔΕ Γαργαλιάνων θα διατεθεί ποσό 3.387 ευρώ, για τα μηχανήματα έργου και τα οχήματα της ΔΕ Φιλιατρών 3.663 ευρώ, και για τα οχήματα και τα μηχανήματα έργου των ΔΕ Κυπαρισσίας, Αυλώνος και Αετού ποσό 13.973. 

Επίσης στην ίδια απόφαση για την ανάληψη δαπανών εγκρίθηκαν ποσά για επισκευές μηχανημάτων, η προμήθεια ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και η συντήρηση φωτισμού - για την ΔΕ Τριπύλης ύψους 4.968 ευρώ και για την ΔΕ Αετού 6.997 ευρώ.

Την διαφωνία του εξέφρασε από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Σαράντος Κουκούμης, υπογραμμίζοντας ότι, όπως έχει ξαναπεί, με την δημιουργία ενός μικρού συνεργείου στο δήμο όλες αυτές οι συντηρήσεις και οι μικροεπισκευές θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν.

Είναι εύκολο να τα λέμε, αλλά δύσκολο να λειτουργήσει, τόνισε η πρόεδρος της επιτροπής - σημειώνοντας πως δεν υπάρχει προσωπικό και ο δήμος δεν μπορεί να προσλάβει προσωπικό. Ακόμη αναρωτήθηκε, αν δεν ψηφιστούν οι δαπάνες, πώς θα φτιαχτούν τα μηχανήματα και πώς θα λειτουργήσουν την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται. 

Στα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν, αποφασίστηκε να οριστεί δικηγόρος για την προσφυγή που έχει κάνει ο δήμος κατά προστίμου 7.000 ευρώ που είχε επιβάλει η πρώην Νομαρχία στο Δήμο Κυπαρισσίας το 2007 για τη χωματερή του. Η εκδίκαση της προσφυγής θα γίνει το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας στις 13 του μηνός.

Δικηγόρος ορίστηκε και για αγωγή εταιρείας προς το Δήμο Τριφυλίας, η οποία θα εκδικαστεί στις 2 Ιουνίου και αφορά ποσό 8.832 ευρώ το οποίο έχει προκύψει την περίοδο 2011-12. Οπως ανέφερε η πρόεδρος αφορά προφορική σύμβαση που είχε γίνει, και καθώς δεν υπάρχουν έγγραφα συμφωνητικά από την οικονομική υπηρεσία, δεν μπορεί να γίνει η πληρωμή. Σημείωσε όμως ότι οι προμήθειες έχουν γίνει.

Τέλος εγκρίθηκαν τα πρακτικά του πρόχειρου διαγωνισμού «επισκευή οδοστρωμάτων Φιλιατρών», όπου η εταιρεία στην οποία κατακυρώθηκε το έργο είχε καταθέσει προσφορά με έκπτωση 2%. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 49.892 ευρώ (48.895 μετά την έκπτωση).

Κ.Μπ.


NEWSLETTER