Παρασκευή, 08 Μαϊος 2015 15:52

Κόβεται η Ναυαρίνου για την ανάπλαση στην Ανάσταση

Γράφτηκε από την

Το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης τόσο στην περιοχή της Ανάστασης, στην Ανατολική Παραλία, όσο και στην Ανάληψη, στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας.

Σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι εντάχθηκαν οριστικά και θα υλοποιηθούν από το ΕΣΠΑ τα έργα ανάπλασης σε Ανάσταση και Ανάληψη και στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού. 

Ο κ. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και το συμπατριώτη μας γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, και παρατήρησε πως «θα υλοποιηθούν μέχρι το Σεπτέμβριο και τα τρία».

Ο δήμαρχος ζήτησε την κατανόηση του κόσμου, «διότι θα κόψουμε το δρόμο στην Ανάσταση» - αναφέροντας πως «θα κοιτάξουμε στην Ανάσταση ό,τι κάνουμε επί του δρόμου να το κάνουμε μέχρι τα τέλη Μαΐου». Ενημέρωσε ότι «και επί της πλατείας και επί του δρόμου και νοτίως της Ναυαρίνου θα γίνουν εργασίες. Εκεί θα κατασκευαστεί μια μεγάλη πλατεία, φωτισμένη, με υπερυψωμένο το δρόμο κατά 10 εκατοστά».

Οσον αφορά την υποστήριξη των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα,  ενημέρωσε ότι, μετά από απόφαση που θα ληφθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα παραγγελθεί ο μηχανισμός, η ηλεκτρική ράμπα, και «θα την έχουμε οπωσδήποτε μέσα στη σεζόν», ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπαίνουν με ευκολία στη θάλασσα.

Για την Ανάληψη ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο, διότι κατά τη γιορτή της Αναλήψεως θα υπάρξει αναστάτωση από το έργο. Ανέφερε ότι αυτό είναι αναγκαίο, λόγω του χρονοδιαγράμματος που τίθεται, εξαιτίας του ΕΣΠΑ που κλείνει.