Παρασκευή, 08 Μαΐου 2015 19:12

Επιμένει ο Νίκας για διπλή κατεύθυνση στη Βασ. Γεωργίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επιμένει ο Νίκας για διπλή κατεύθυνση στη Βασ. Γεωργίου

«Σπουδαίο έργο που θα βοηθήσει τους φιλοξενούμενους, τους επισκέπτες της πόλης», χαρακτήρισε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας την αμφιδρόμηση της Βασ. Γεωργίου, υποστηρίζοντας την υλοποίηση του έργου και επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τις σχετικές επικρίσεις. 

Ο δήμαρχος είπε ότι «είναι η δεύτερη μεγαλύτερη είσοδος - έξοδος μετά την Αρτέμιδος». Ανέφερε ότι πρόκειται για «ένα έργο αξίας 15 εκ. ευρώ, δεν μπορεί να είναι κολοβό» - και πρόσθεσε πως προβλέπονται επιπλέον η ανακατασκευή της νησίδας και καινούργια φωτιστικά.

Τις συγκεκριμένες δηλώσεις τις έκανε ο κ. Νίκας με αφορμή την προχθεσινή υπογραφή της σύμβασης για το έργο συντήρησης - ασφαλτόστρωσης δρόμων Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα και Αρτέμιδος από Αγίου Γεωργίου έως Μεσσήνης.

Το έργο της αμφιδρόμησης στη Βασ. Γεωργίου προβλέπει συγκεκριμένα: Να κλείσει η νησίδα στην οδό Αριστοδήμου. Να επεκταθεί η νησίδα της Βασ. Γεωργίου από την Ασκληπιού μέχρι τη Φαρών. Να μπουν καινούργια φανάρια ή να τροποποιηθούν τα προγράμματα σηματοδότησης στις διασταυρώσεις Αριστομένους - Βασ. Γεωργίου, Φαρών - Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα - Βασ. Γεωργίου και σε όσες διασταυρώσεις υπάρχει συντονισμός με αυτές (π.χ. Φαρών - Βασ. Ολγας). Να αλλάξει η προτεραιότητα στις διασταυρώσεις Αριστομένους - Βασ. Ολγας και Ακρίτα - Βασ. Ολγας. Να απαγορευτεί η στάθμευση στη νότια πλευρά της νησίδας της Βασ. Γεωργίου μεταξύ Αριστομένους και Φαρών. Να απαγορευτεί η στάθμευση στη οδό Ακρίτα μεταξύ Βασ. Γεωργίου και Βασ. Ολγας. Να πεζοδρομηθεί το ανατολικό κομμάτι της Ασκληπιού. (Στην παρούσα φάση, λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης, δεν πρόκειται να πεζοδρομηθεί. Η αναγκαιότητα πεζοδρόμησης του συγκεκριμένου  τμήματος θα διερευνηθεί αργότερα). 

Το έργο προβλέπει την αμφιδρόμηση (κίνηση και προς νότια) στην Ακρίτα, από Βασ. Γεωργίου έως Βασ. Ολγας.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER