Παρασκευή, 08 Μαϊος 2015 19:12

Επιμένει ο Νίκας για διπλή κατεύθυνση στη Βασ. Γεωργίου

Γράφτηκε από την

«Σπουδαίο έργο που θα βοηθήσει τους φιλοξενούμενους, τους επισκέπτες της πόλης», χαρακτήρισε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας την αμφιδρόμηση της Βασ. Γεωργίου, υποστηρίζοντας την υλοποίηση του έργου και επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τις σχετικές επικρίσεις. 

Ο δήμαρχος είπε ότι «είναι η δεύτερη μεγαλύτερη είσοδος - έξοδος μετά την Αρτέμιδος». Ανέφερε ότι πρόκειται για «ένα έργο αξίας 15 εκ. ευρώ, δεν μπορεί να είναι κολοβό» - και πρόσθεσε πως προβλέπονται επιπλέον η ανακατασκευή της νησίδας και καινούργια φωτιστικά.

Τις συγκεκριμένες δηλώσεις τις έκανε ο κ. Νίκας με αφορμή την προχθεσινή υπογραφή της σύμβασης για το έργο συντήρησης - ασφαλτόστρωσης δρόμων Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα και Αρτέμιδος από Αγίου Γεωργίου έως Μεσσήνης.

Το έργο της αμφιδρόμησης στη Βασ. Γεωργίου προβλέπει συγκεκριμένα: Να κλείσει η νησίδα στην οδό Αριστοδήμου. Να επεκταθεί η νησίδα της Βασ. Γεωργίου από την Ασκληπιού μέχρι τη Φαρών. Να μπουν καινούργια φανάρια ή να τροποποιηθούν τα προγράμματα σηματοδότησης στις διασταυρώσεις Αριστομένους - Βασ. Γεωργίου, Φαρών - Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα - Βασ. Γεωργίου και σε όσες διασταυρώσεις υπάρχει συντονισμός με αυτές (π.χ. Φαρών - Βασ. Ολγας). Να αλλάξει η προτεραιότητα στις διασταυρώσεις Αριστομένους - Βασ. Ολγας και Ακρίτα - Βασ. Ολγας. Να απαγορευτεί η στάθμευση στη νότια πλευρά της νησίδας της Βασ. Γεωργίου μεταξύ Αριστομένους και Φαρών. Να απαγορευτεί η στάθμευση στη οδό Ακρίτα μεταξύ Βασ. Γεωργίου και Βασ. Ολγας. Να πεζοδρομηθεί το ανατολικό κομμάτι της Ασκληπιού. (Στην παρούσα φάση, λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης, δεν πρόκειται να πεζοδρομηθεί. Η αναγκαιότητα πεζοδρόμησης του συγκεκριμένου  τμήματος θα διερευνηθεί αργότερα). 

Το έργο προβλέπει την αμφιδρόμηση (κίνηση και προς νότια) στην Ακρίτα, από Βασ. Γεωργίου έως Βασ. Ολγας.