Σάββατο, 09 Μαϊος 2015 14:22

Απειλή Μπούχαλη για κατάσχεση τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Καταστήματα έχουν επεκταθεί σε επιπλέον κοινόχρηστο χώρο από τον αδειοδοτημένο, ενώ άλλα, όπως μαγαζί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, δεν έχουν καθόλου άδεια και δεν πληρώνουν ευρώ για τα τραπεζοκαθίσματα.

 

Αυτό επεσήμανε χθες ο αρμόδιος για τα Οικονομικά αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, αναφέροντας ότι ο δήμος θα προχωρήσει στην αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων, όπως προβλέπει ο νόμος. Ο κ. Μπούχαλης κάλεσε τους επαγγελματίες και τους δημότες που χρωστούν, να σπεύσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ επιβεβαίωσε πως στο Δήμο Καλαμάτας οφείλονται εκατομμύρια ευρώ. Χρέη που υπάρχουν εδώ και χρόνια και οι οφειλέτες επιχειρούν να τα διαγράψουν με την αλλαγή στις επωνυμίες των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι συνεργεία κάνουν ελέγχους σε καταστήματα, υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά, για τους κοινόχρηστους χώρους. Παρατήρησε πως «θα εφαρμόσουμε τα νόμιμα μέτρα, που φθάνουν μέχρι και αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων. Κάποιοι χρησιμοποιούν αυθαίρετα κοινόχρηστο χώρο -μέχρι και στην κεντρική πλατεία- και δεν πληρώνουν. Πρόκειται για κατάληψη όλου του χώρου και δεν πληρώνουν καθόλου. Τα χρήματα αυτά είναι ίδιοι πόροι, αναγκαίοι για να λειτουργήσει ο δήμος». Ο κ. Μπούχαλης μας ενημέρωσε ότι μετά το πρώτο πρόστιμο, προβλέπεται δεύτερο και στη συνέχεια διοικητική αποβολή, αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων.

Ο αντιδήμαρχος κάλεσε όσους χρωστούν μέχρι 27 Μαΐου να σπεύσουν να ρυθμίσουν μέχρι 100 δόσεις. Ενημέρωσε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή κι εξήγησε πως «έχει ένα πρόβλημα η ρύθμιση αυτή. Δεν εξαιρεί τα πρόστιμα και τα μεγάλα ποσά είναι από τα πρόστιμα (200% του αρχικού κεφαλαίου)». Πληροφόρησε ότι η δημοτική αρχή επιδιώκει να βελτιώσει αυτή την πρόβλεψη και βρίσκεται σε συνεργασία με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και με βουλευτές του νομού. Ανέφερε ότι μεταξύ των οφειλών είναι και 2,5 εκ. ευρώ από ιδιοκτήτες γης για τη διάνοιξη της Βασ. Γεωργίου και διευκρίνισε πως στη ρύθμιση περιλαμβάνονται και αυτοί.

Κλείνοντας, εξήγησε ότι «αν δεν κάνουμε τα νόμιμα, δεν προχωρήσουμε σε αναγκαστική είσπραξη, έχουμε ευθύνη».

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER