Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 10:31

ΥΠΕΚΑ και Αποστολόπουλος στο στόχαστρο του Νίκα για το ΓΠΣ

Γράφτηκε από την

Την... λύπη του για τη μη συμμετοχή του στις δύο κρίσιμες συσκέψεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καλαμάτας, αλλά και για τη συμπεριφορά του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου εξέφρασε στις πρώτες του δηλώσεις για το θέμα μετά την επισημοποίηση της υπογραφής, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Μάλιστα αναφερόμενος στον κ. Αποστολόπουλο τόνισε ότι “ξεχνάει ορισμένες φορές ότι είναι υπηρεσιακός παράγοντας και φέρεται ως πολιτικό πρόσωπο”. “Τα πολιτικά πρόσωπα προκύπτουν μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες. Δεν ξέρω τι σχέδια έχει για το μέλλον” υπογράμμισε ο κ. Νίκας αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για πιθανές πολιτικές φιλοδοξίες του κ. Αποστολόπουλου.

Από την κριτική του δημάρχου δεν ξέφυγαν για μία ακόμα φορά και οι δημοσιογράφοι, αφού σε σαφώς ηπιότερους τόνους από προχθές, τόνισε ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι τον στοχοποίησαν σε σημείο που “ίσως επιδίωκαν και τη φυσική του εξόντωση”. “Δεν μπορεί να τυγχάνουν υπερπροβολής απόψεις στοχοποίησης και εξύβρισης του δημάρχου. Εμείς πάντως εδώ είμαστε να τα υποστούμε όλα. Το μόνο που δεν μου έχουν φορτώσει ορισμένοι είναι ο πόλεμος στη Λιβύη!” τόνισε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Νίκας.

Οσον αφορά αυτό καθαυτό το θέμα του ΓΠΣ ο κ. Νίκας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποιήσεων της απόφασης εφόσον συντρέχουν σημαντικοί λόγοι, όπως η ουσιαστική κατάργηση του νέου λιμανιού από το master plan ή αν αλλάξουν αποδεδειγμένα τα δεδομένα για τη ζώνη τουριστικής αξιοποίησης.

“Ας μιλήσουμε επιτέλους για την ανεξέλεγκτη εκτός σχεδίου δόμηση. Οι δήμοι δεν κάνουν τα ΓΠΣ, αλλά χρησιμοποιούνται προσχηματικά” συνέχισε ο δήμαρχος επαναλαμβάνοντας την άποψή του ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα ΓΠΣ και τα ΣΧΟΟΑΠ για να καλύψει την ατολμία της να απαγορεύσει κεντρικά την εκτός σχεδίου δόμηση. Κλείνοντας πάντως άφησε υπονοούμενα για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν ορισμένες τροποποιήσεις στο σχέδιο στεκόμενος ιδιαίτερα στα υψομετρικά: “Γιατί για παράδειγμα τα υψομετρικά καθορίστηκαν στα 125 και όχι στα 132” είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως κάποιοι επηρέασαν τέτοιου είδους σημειακές παρεμβάσεις. Διευκρίνισε πάντως ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν προτίθεται να προσφύγει ενάντια τέτοιων περιπτώσεων, αφού σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ιδιοκτήτες που εξυπηρετούνται.

 

Δ.Πλ.


NEWSLETTER