Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 08:12

Πεζόδρομος η Ναυαρίνου προτείνει ο Μάκαρης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Πεζόδρομος η Ναυαρίνου προτείνει ο Μάκαρης

Την πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Ναυαρίνου στην Καλαμάτα πρότεινε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης χθες, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου.

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση για την απαγόρευση και το φετινό καλοκαίρι της κυκλοφορίας ποδηλάτων στο νότιο πεζοδρόμιο (από τον πρώην "Βυθό" έως το "Φιλοξένια"), από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 8 με 11 το βράδυ, ο κ. Μάκαρης επισήμανε ότι «η ουσιαστική λύση είναι η πεζοδρόμηση, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην παραλιακή οδό και η απαράδεκτη κατάσταση με τους πεζούς και τα ποδήλατα μαζί στο νότιο πεζοδρόμιο».

Στη συνεδρίαση, όπου η Επιτροπή ενέκρινε τελικά την... απαγόρευση της κυκλοφορίας των ποδηλάτων, ο εντεταλμένος για το κυκλοφοριακό δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δημόπουλος είπε ότι «το πρόβλημα στη Ναυαρίνου είναι πρόβλημα κυκλοφοριακής παιδείας. Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον».

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης ανέφερε ότι ο ποδηλατόδρομος τελειώνει στον πρώην "Βυθό" (νυν "Salt") και τόνισε πως τα ποδήλατα το καλοκαίρι δεν μπορούν να ανεβαίνουν στο νότιο πεζοδρόμιο.

Κατά της αποσπασματικής αυτής λύσης με την απαγόρευσης της κυκλοφορίας των ποδηλάτων το καλοκαίρι, τάχθηκε ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών" Μιχάλης Αντωνόπουλος. Πρότεινε «να γίνει μια άλλη διευθέτηση. Οχι οι πεζοί μαζί με τα ποδήλατα. Να δούμε ξανά πού πρέπει να είναι τα ποδήλατα, όχι στα πεζοδρόμια. Να δούμε τι πρέπει να κάνουμε όλο το χρόνο».

Γ.Σ.

Σχόλια  

0 # Λεωνίδας 14-05-2015 04:45
ΚΟΚ Αρ2Παρ2 Θεωρούνται ως πεζοί τα πρόσωπα που σπρώχνουν ή σύρουν:

α) βρεφικά οχήματα,

β) καθίσματα ασθενών ή "ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ)",

«γ. οποιοδήποτε μικρό όχημα χωρίς κινητήρα ή δίκυκλο ή τρίκυκλο όχημα με κινητήρα, ο οποίος δεν είναι σε λειτουργία.»** (βλ. σχόλια)

δ) ποδήλατο.

Κατά συνέπεια δεν δίνατε να απαγορευτεί η κυκλοφορία των ποδηλάτων διότι θεωρούνται από τον ΚΟΚ ως πεζοί (είναι σαν να απαγορεύεται να κυκλοφορούν βρεφικά καρότσια). Οπότε καλό θα ήταν το διοικητικό συμβούλιο του δήμου να μην ανακοινώνει ανεφάρμοστες και νομικά αίολες αποφάσεις που μόνο παρεξηγήσεις μεταξύ των δημοτών θα δημιουργήσουν. Όποιοι από τους μεγαλύτερους σε ηλικία φοβούνται τόσο πολύ το "πέσιμο" να πάνε βόλτα προς την άλλη πλευρά που έχει και μαγαζιά να καθήσουν...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
+3 # Θέκλα 15-05-2015 15:45
''που σπρώχνουν ή σύρουν''

όχι καβαλάνε.

Και κάτι ακόμα: ''δε δύναται'' όχι ''δεν δινατε''.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
+1 # Μιχάλης 16-05-2015 09:42
Και ποιο θα είναι το πρόβλημα αν τα ποδήλατα χρησιμοποιούν το δρόμο; Θα δυσχεραίνουν την ήδη αυξημένη κίνηση της Ναυαρίνου;
Φαντάζομαι ανάλογα ότι και οι πεζοί δε θα χρησιμοποιούν τον ποδηλατόδρομο, έτσι;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER