Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 15:25

Παράδοση πρωτοκόλλου αποβολής στην Ενωση Αγιοφλωριτών "Ο Πάμισος"

Γράφτηκε από τον
Παράδοση πρωτοκόλλου αποβολής στην Ενωση Αγιοφλωριτών "Ο Πάμισος"

Με δικαστικό επιμελητή ο Δήμος Καλαμάτας θα παραδώσει στην Ενωση Αγιοφλωριτών "Ο Πάμισος", το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού, από το χώρο που χρόνια χρησιμοποιούσε.

Αυτό ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, μετά από απόφαση -της πλειοψηφίας- του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποβολή.

Κατά τη συζήτηση εκφράστηκαν αντιδράσεις από τις μειοψηφίες και ζητήθηκε να υπάρξει προσπάθεια συζήτησης και συνεννόησης του Δήμου με την Ενωση.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σταμάτης Μπεχράκης είπε ότι «οι πολιτιστικοί σύλλογοι δίνουν ζωή στα χωριά. Και είναι ενισχυτική η δράση τους στο έργο του δήμου. Είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται». Επέκρινε τη δημοτική αρχή πως «αντί να προχωράει σε εξομάλυνση των σχέσεων, συνεχίζει την αντιπαλότητα». Πρότεινε «να μην προχωρήσει η διοικητική αποβολή, να μπει stop», επισημαίνοντας πως «δε θα κάνουμε Συρία τον Αγιο Φλώρο».

Ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών" Μιχάλης Αντωνόπουλος εκτίμησε ότι «δε θα βρεθεί λύση με δικαστικούς επιμελητές» και παρατήρησε πως «δεν τιμάει το δήμο να είναι στα δικαστήρια».

Τη σημαντική προσφορά και το έργο του συλλόγου του Αγίου Φλώρου, επεσήμανε και ο επικεφαλής της "Αλλαγής" Θεόδωρος Μπρεδήμας.

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αριοχωρίου Γιώργος Φάβας, αφού εξέφρασε τη συμφωνία του με την άποψη του κ. Μπεχράκη για τη δράση των πολιτιστικών συλλόγων, ανέφερε· «Ενήργησε ομαλά και ειρηνικά ο δήμος. Καλέσαμε το σύλλογο να συζητήσουμε κι έστειλε το δικηγόρο, αξιώνοντας νομή στο σχολείο, στο χώρο που είχε».

Η σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Αγίου Φλώρου Αναστασία Μπελογιάννη είπε ότι ήταν δική της πρόταση να παραχωρηθεί στο σύλλογο νόμιμα ο χώρος και πρόσθεσε πως «η συμπεριφορά τους δεν είναι σωστή. Ο τρόπος που λειτουργούν δεν αρμόζει σε πολιτιστικό σύλλογο».

Γ.Σ.


NEWSLETTER