Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 07:45

Επιμένει στην μη πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου ο Νίκας

Γράφτηκε από τον

Η πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου είναι δυνατή μετά τη διάνοιξη της οδού Κρήτης μέχρι τη Λακωνικής, υποστήριξε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, θέλοντας να δώσει τέλος στις συζητήσεις για πεζοδρόμηση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε πως «η Ναυαρίνου δε γίνεται ούτε να μονοδρομηθεί, λόγω της διέλευσης αστικού λεωφορείου και της ανυπαρξίας κατάλληλου παράλληλου δρόμου, ούτε να πεζοδρομηθεί, καθώς σ’ αυτήν δραστηριοποιούνται δεκάδες επαγγελματίες και αποτελεί μοναδικό δρόμο εισόδου - εξόδου στην Παραλία». Είπε ότι «πρόβλημα αυξημένης κυκλοφορίας και οξυμένων αναγκών στάθμευσης υπάρχει για 1 με 1,5 μήνα το χρόνο» και υποστήριξε: «Μονοδρόμηση ή πεζοδρόμηση είναι δυνατή μετά τη διάνοιξη της οδού Κρήτης μέχρι τη Λακωνικής».

Για το φετινό καλοκαίρι ενημέρωσε πως «ο Δήμος Καλαμάτας θα δώσει έμφαση στην εξεύρεση χώρων στάθμευσης, στο λιμάνι, στο Δημοτικό Στάδιο και αλλού για τη διευκόλυνση των κατοίκων και των επισκεπτών. Επίσης, θα βοηθήσει στο μέλλον και η κατασκευή πλατείας γύρω από το ναό της Ανάστασης».

Υπενθύμισε ότι στο παρελθόν είχε γίνει μονοδρόμηση (μέχρι Ηρώων) και πεζοδρόμηση (από Φαρών μέχρι Ακρίτα) με αρνητικά αποτελέσματα.

Ο δήμαρχος αναγνώρισε ότι «προφανώς κάποτε πρέπει να προσεγγίσουμε με διαφορετικό τρόπο τη Ναυαρίνου, όταν ανοίξει η οδός Κρήτης και προχωρούμε τις σχετικές διαδικασίες για τη διάνοιξη». Και διευκρίνισε ότι αυτό θα γίνει με την πολεοδόμηση της Ανατολικής Παραλίας, για την υλοποίηση της οποίας προχωράει η δανειοδότηση του δήμου. Εκτίμησε ότι με απαλλοτριώσεις δεν μπορεί να γίνει η διάνοιξη, «γιατί έτσι χρειαζόμαστε 50 εκ. ευρώ».

Ανέφερε ότι πρέπει να ανοίξουν οι κάθετοι στη Ναυαρίνου δρόμοι και πληροφόρησε πως πληρώθηκαν 300.000 ευρώ για το μικρό τμήμα της Μεγάλου Αλεξάνδρου (Ναυαρίνου - Σανταρόζα).

Επεσήμανε ότι «αυτό το οποίο είναι όραμα και το αποδέχομαι ως όραμα, είναι η διάνοιξη της Κρήτης», αλλά ανέφερε πως όλα θα έρθουν σιγά - σιγά, όχι σε βίαιες ενέργειες.

Εκτίμησε ότι «μπορεί στα επόμενα 3 - 4 χρόνια να έχουμε καλύτερες κυκλοφοριακές συνθήκες στη Ναυαρίνου» και προκάλεσε όσους πιστεύουν τα αντίθετα, «να κάνουν πρόταση δημόσια».

Γ.Σ.