Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 16:58

Ημερίδα για τα σχέδια βελτίωσης στο Δήμο Ευρώτα

Γράφτηκε από την

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Σχέδια Βελτίωσης Αγροτών» την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, στο Πνευματικό Κέντρο Κροκεών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υ.Π.Α.Α.Τ).
Μήνυμα για τη σχετική εκδήλωση, απέστειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Με τη συνεργασία και το διάλογο θα επιτευχθεί η αγροτική ανάπτυξη. Η Λακωνία και η περιοχή του Δήμου Ευρώτα έχει όλες τις προϋποθέσεις για ποιοτικά αναβαθμισμένη γεωργία και κτηνοτροφία. Τα σχέδια βελτίωσης των αγροτών είναι ένα από τα εργαλεία που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στους αγρότες μας και ιδιαίτερα στους νέους. Το Υ.Π.Α.Α.Τ θα βρίσκεται σε ανοικτό διάλογο και συνεργασία για το καλύτερο μέλλον της Αγροτικής Ανάπτυξης».
Την εκδήλωση άνοιξε ο αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Δημήτρης Διαμαντάκος, ο οποίος αφού καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τους παριστάμενους, έδωσε το λόγο στους εισηγητές κκ. Νικόλαο Μανέτα και Γεώργιο Πούμπουρα, Προϊστάμενο Ειδ. Υπηρ. Εφαρμογής Π.Α.Α. – Ανταγωνιστικότητας και Υπάλληλο Ειδ. Υπηρ. Εφαρμογής Π.Α.Α. – Ανταγωνιστικότητας, αντίστοιχα.
Οι δύο ομιλητές προέβησαν σε μια επιστημονικά τεκμηριωμένη εισήγηση - ανάλυση αναφορικά με τους τρόπους ανάπτυξης των μέσων παραγωγής, απαντώντας σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους αγρότες.
Κλείνοντας την εκδήλωση, ο κ. Διαμαντάκος ευχαρίστησε θερμά τους δύο εισηγητές, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση του Δημάρχου Ευρώτα κ. Γρυπιώτη για τη διεξαγωγή αντίστοιχων ενημερωτικών ημερίδων σε κάθε Τοπικό Διαμέρισμα του δήμου.

Από το Γραφείο Τύπου