Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 08:10

59 σπίτια θα συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης σε Βέργα και Μαντίνεια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
59 σπίτια θα συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης σε Βέργα και Μαντίνεια

 

Βελτιώνεται η εικόνα στη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια, όσον αφορά τις αιτήσεις σύνδεσης των κατοίκων της περιοχής με το δίκτυο της αποχέτευσης.

Το ζητούμενο είναι να γίνουν οι συνδέσεις, να βελτιωθεί η λειτουργία του δικτύου και να σταματήσουν οι δυσάρεστες οσμές, καθώς και να αναβαθμιστεί η περιβαλλοντική προστασία σε μια τουριστική περιοχή του τόπου.

Οπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, «ικανοποιητική είναι η ανταπόκριση για συνδέσεις με την αποχέτευση στη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια, μετά την αποστολή ειδοποιήσεων από τη ΔΕΥΑΚ. Συγκεκριμένα: 1) Οσον αφορά στη Βέργα, στην οδό Μάνης και σε κάθετους σε αυτή δρόμους, έχουν αποσταλεί 65 ειδοποιητήρια και 51 ιδιοκτήτες έχουν κάνει αίτηση συνδέσεως με την αποχέτευση ή έχουν δείξει ενδιαφέρον για άμεση σύνδεση. Δεκατέσσερις ιδιοκτήτες προβάλλουν την αιτίαση ότι οι δρόμοι είναι αδιάνοικτοι και η σύνδεση δεν είναι δυνατή κ.λπ., ισχυρισμοί που ελέγχονται από την υπηρεσία. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έχει λήξει. 2) Οσον αφορά στην οδό Ευαγγελιστρίας, έχουν αποσταλεί ειδοποιητήρια και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στα τέλη Μαΐου. 3) Σχετικά με τη Μικρή Μαντίνεια, έχουν αποσταλεί 15 ειδοποιητήρια όσον αφορά στον παραλιακό δρόμο και αιτήσεις έχουν υποβάλει 8 ιδιοκτήτες. Για τους υπόλοιπους και τυχόν δικαιολογίες που προβάλλονται, γίνεται έλεγχος από την υπηρεσία. Η προθεσμία έχει λήξει».

 

Επισημαίνεται πως «μετά τον έλεγχο και την αυτοψία, η ΔΕΥΑΚ θα προχωρήσει σε διακοπή σύνδεσης με την ύδρευση, εφόσον οι δικαιολογίες που προβλήθηκαν δεν ευσταθούν».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER