Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 08:52

Παγίδα Νίκα στην πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου

Γράφτηκε από την
Παγίδα Νίκα στην πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου

"Διαβούλευση" χωρίς δική του πρόταση!

Με μια παγίδα που στήνει και τη βαφτίζει "διαβούλευση", ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας επιχειρεί να αποδείξει πλαγίως ότι η παραλιακή οδός Ναυαρίνου... δεν πρέπει να πεζοδρομηθεί. Οπως ανακοίνωσε, θα καλέσει για να λάβουν μέρος στη συζήτηση τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί, των αστικών συγκοινωνιών, των μεταφορέων και προμηθευτών, των καταστηματαρχών, του Επιμελητηρίου, της Τροχαίας κ.λπ. Δική του πρόταση δεν έχει όμως ο κ. Νίκας, ούτε κυκλοφοριολόγους σκέπτεται να συμβουλευτεί - και φυσικά αφήνει στα αζήτητα τους διαχρονικούς σχεδιασμούς παλαιότερων δημοτικών αρχών.

Με τον τρόπο αυτό ο δήμαρχος επιδιώκει να φέρει αντιμέτωπες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες της πόλης. Να συγκρουστούν οι μη ενημερωμένοι πολίτες, και στο τέλος να καταλήξει ο ίδιος ότι... η Καλαμάτα δεν θέλει παραλιακό πεζόδρομο. Λες και οι πολεοδομικοί σχεδιασμοί γίνονται με δημοψηφίσματα, και όχι με επιστημονικές μελέτες από μεγάλα γραφεία ή από πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Θα είμαστε παρόντες, για να αποτρέψουμε οποιονδήποτε κοινωνικό διχασμό και φυσικά τις αυθαιρεσίες Νίκα. Η Ναυαρίνου δεν θα γίνει πεζόδρομος μόνο εάν αυτό το πουν έγκριτοι επιστήμονες - όχι ο Νίκας.


NEWSLETTER