Τρίτη, 19 Μαϊος 2015 17:49

Σύμβαση για τα σκουπίδια του Δήμου Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από την

Σύμβαση με νέα εταιρεία για τη μεταφορά και διάθεση των απορριμμάτων του δήμου, 3μηνης διάρκειας, υπέγραψε ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας.

 

Πρόκειται για τη σύμβαση με την εταιρεία "BG NATURA Μονοπρόσωπη ΙΚΕ" από την Αργολίδα, με μηνιαία αμοιβή 22.600 ευρώ, που ανέλαβε τη 

μεταφορά και διάθεση των σκουπιδιών του δήμου από 15 Μαΐου έως 16 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, «η μεταφορά και διάθεση των απορριμμάτων θα γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες αστυνομικές, υγειονομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις. Η διάθεση θα γίνεται με ευθύνη του αναδόχου σε νόμιμο και αδειοδοτημένο χώρο, σύμφωνα με την ελληνική και Κοινοτική νομοθεσία. Η συχνότητα της μεταφοράς και διάθεσης θα εκτελείται μέχρι τη λήξη της σύμβασης, πάντα ανάλογα με τον όγκο των απορριμμάτων και το μηνιαίο πρόγραμμα που θα καταρτίζεται από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, κατ’ ελάχιστο 3 δρομολόγια εβδομαδιαίως των 40 κυβικών μέτρων το καθένα. Το ποσό της πληρωμής θα ισούται με την πιστοποιημένη δαπάνη των εργασιών που εκτελέστηκαν».

 

Για την υπογραφή της σύμβασης, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο δήμαρχος έλαβε υπόψη του: «Τον άμεσο κίνδυνο που δημιουργείται τόσο για την υγεία των κατοίκων όσο και των δημοτών από την παραμονή των απορριμμάτων σε όλη την έκταση του δήμου. Το γεγονός ότι η διαδικασία για τη δημοπράτηση της μεταφοράς και διάθεσης απορριμμάτων του δήμου βρίσκεται σε εξέλιξη».