Τρίτη, 19 Μαΐου 2015 23:29

Στις 5 Ιουνίου η δημοπρασία για το Τουριστικό Ταϋγέτου

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στις 5 Ιουνίου η δημοπρασία για το Τουριστικό Ταϋγέτου

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 10 το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για την εκμίσθωση του Τουριστικού Ταϋγέτου. Χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας ενέκρινε την κατάρτιση των όρων διακήρυξης.

 

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 25 χρόνια. Το καταβλητέο μηνιαίο μίσθωμα (τιμή εκκίνησης) έχει καθοριστεί στα 1.200 ευρώ. Από το μηνιαίο μίσθωμα που θα προκύψει από τη δημοπρασία, θα αφαιρείται το ποσό που αναλογεί ανά μήνα στο κόστος επισκευής του ακινήτου, με ανώτατο το ποσό των 915,74 ευρώ, όπως εκτιμάται από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, που υπολογίζει το κόστος επισκευής - ανακατασκευής στα 274.720,50 ευρώ. 

Οπως αναφέρθηκε, επιτρέπεται η ένταξη για την επισκευή, ανακαίνιση των κτηρίων σε επιχορηγούμενο πρόγραμμα (ΕΣΠΑ, Leader κ.λπ.).

Επιφυλάξεις για την ελκυστικότητα και την αξιοποίηση του χώρου με τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο - Σπάρτη εξέφρασε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δ. Φαββατάς.

«Μας ενδιαφέρει να αναδειχθεί η περιοχή. Υπάρχει ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του», επεσήμανε, απαντώντας, ο αντιδήμαρχος Δ. Μπούχαλης. 

Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γ. Φάβας παρατήρησε ότι μπορεί να παραμείνει ελκυστική η περιοχή και το Τουριστικό παρά τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρο - Σπάρτη, καθώς έχουν εναλλακτικές δυνατότητες ανάπτυξης.

 

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER