Πέμπτη, 21 Μαϊος 2015 08:52

"Διαβούλευση" για Ναυαρίνου χωρίς δημότες!

Γράφτηκε από την
"Διαβούλευση" για Ναυαρίνου χωρίς δημότες!

Βιαστικά και χωρίς επιστημονική πρόταση η δημοτική αρχή Καλαμάτας καλεί την Δευτέρα 16 εκπροσώπους φορέων να “διαβουλευτούν” γενικώς και αορίστως “για τις συνθήκες κυκλοφορίας στην οδό Ναυαρίνου και τις προτάσεις για τη βελτίωσή τους», και όχι για την πεζοδρόμηση της παραλιακής λεωφόρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 16 εκπροσώπους φορέων που προσκλήθηκαν, οι 5 είναι πολιτικοί και υπηρεσιακοί υφιστάμενοι του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, ενώ η Τροχαία και το Λιμεναρχείο είναι όργανα που εφαρμόζουν το νόμο και δεν νομοθετούν. Αντιθέτως αποκλείστηκαν από τη διαβούλευση οι πεζοί, οι ποδηλάτες, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας, οι ανάπηροι, οι μητέρες με τα καροτσάκια, οι εκπρόσωποι των σερβιτόρων (που διασχίζουν την παραλιακή με κίνδυνο της ζωής τους), οι εκπρόσωποι των οικολογικών οργανώσεων και ο Εμπορικός Σύλλογος. Επίσης δεν κλήθηκε κανένας πρώην δήμαρχος και οι συντάκτες της κυκλοφοριακής μελέτης και του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλαμάτας. Τέλος δεν προσκλήθηκαν ούτε για τα μάτια του κόσμου οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι εκπρόσωποι της Costa Navarino για να πουν τι ζητούν από έναν προορισμό οι τουρίστες. Οπως αποδεικνύεται μοναδικό μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να κλείσει επικοινωνιακά το θέμα με πρόσχημα τις αντιρρήσεις που είναι φυσιολογικό να υπάρχουν. Ο κ. Νίκας έβαλε λοιπόν τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη να στείλει προσκλήσεις για συζήτηση χωρίς να υπάρχει επιστημονική εισήγηση. Αυτό το ονομάζει διαβούλευση, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σόου για τις κάμερες, με στόχο να σταματήσει κάθε ουσιαστική συζήτηση για την πεζοδρόμηση της παραλιακής λεωφόρου. 

 

Στη συζήτηση έχουν προσκληθεί με τη σειρά που αναφέρονται οι εξής φορείς: Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας, Λιμεναρχείο Καλαμάτας, Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας, Συνεταιρισμός Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Καλαμάτας, Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Μεσσηνίας, Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) - Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου, Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, αντιδήμαρχοι Καλαμάτας, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος με αρμοδιότητα την εποπτεία του κυκλοφοριακού Δημήτρης Δημόπουλος, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Χάρης Βγενής, διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης, προϊσταμένη Τμήματος Συγκοινωνιών, Κυκλοφορίας και Σήμανσης Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Καλαμάτας κ. Κυβέλου.


NEWSLETTER