Πέμπτη, 21 Μαϊος 2015 08:34

Συνεχίζεται η παράνοια στα πάρκινγκ του Νέδοντα

Γράφτηκε από τον

Δεν υπάρχει ούτε μέρα που να μη... ράβουν κοστούμι οι οδηγοί, από τις κλήσεις στο νότιο μεγάλο πάρκινγκ του Νέδοντα.

Ιδιαίτερα κάθε βράδυ μετά τις 9, όταν έχει τελειώσει η επί πληρωμή λειτουργία του πάρκινγκ, κόβονται κατά μέσο όρο 10 κλήσεις. Αυτό οφείλεται στην προβληματική λειτουργία του συστήματος που εφαρμόζεται τους τελευταίους μήνες. 

Οι κλήσεις κάθε βράδυ κόβονται επειδή κάποιοι οδηγοί δεν προλαβαίνουν να τελειώσουν έγκαιρα τις δουλειές τους, μέχρι τις 9 που λειτουργεί με χρέωση το πάρκινγκ, ή ξεχνιούνται. Το αποτέλεσμα όμως είναι, αντί να χρεωθούν με 50 λεπτά ή με 1-2 ευρώ το πολύ, να καλούνται να πληρώσουν 20 ευρώ για την κλήση (ή 10 με την έκπτωση εάν πληρώσουν μέσα σε ένα 10ήμερο).

Αυτό οι οδηγοί θα πρέπει να το γνωρίζουν - και για να γλιτώσουν την "τιμωρία" της κλήσης, καλό είναι να πληρώνουν προκαταβολικά τα 50 λεπτά ή το 1 ευρώ που αντιστοιχεί στο χρόνο που θα παρκάρουν το αυτοκίνητό τους, από τη στιγμή εισόδου τους στο πάρκινγκ και ως τις 9 το βράδυ που κλείνει η υπηρεσία.

Επίσης, οι υπάλληλοι του δήμου θα πρέπει να ενημερώνουν τους οδηγούς που προσέρχονται από τις 7 το απόγευμα και μετά, για το ωράριο λειτουργίας του πάρκινγκ και για τις συνέπειες της μη τήρησής του.

Να επισημάνουμε ότι στο χαρτάκι που παίρνει ο οδηγός με την είσοδό του στο πάρκινγκ αναφέρεται ότι «η μη καταβολή του αντιτίμου μετά το χρόνο λήξης της ελεγχόμενης στάθμευσης (Δευ-Παρ έως 21:00 και Σαβ έως 14:00) επιφέρει βεβαίωση παράβασης σύμφωνα με τον ισχύοντα ΚΟΚ (20 ευρώ)».

ΤΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ

Το πάρκινγκ δε λειτουργεί επίσης επί πληρωμή από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Στο διάστημα αυτό όμως, ο οδηγός που μπαίνει στο πάρκινγκ θα πρέπει να παίρνει το χαρτάκι του και να το ακυρώνει όταν φεύγει, παρότι δεν πληρώνει για τις 3 αυτές ώρες. 

Στην περίπτωση που κάποιος μπει π.χ. στη 1 το μεσημέρι και βγει στις 2.05 ή και αργότερα, την ώρα που δε λειτουργεί με χρέωση το πάρκινγκ, θα πρέπει να πληρώσει μόνο για τη 1 ώρα (1 με 2 μ.μ.) που λειτουργούσε η χρέωση. 

Το ίδιο ισχύει αν κάμποιος μπει στο πάρκινγκ π.χ. στις 3 το μεσημέρι και βγει στις 6 το απόγευμα: θα χρεωθεί μόνο 50 λεπτά για τη 1 ώρα (5 με 6 μ.μ.).

Να σημειώσουμε πάντως ότι υπάρχουν και κάποιοι, μάλλον "πονηροί" παρά... αφελείς, που φεύγουν χωρίς να πληρώσουν, από τη δεύτερη, τη διπλανή έξοδο που έχει φτιαχτεί για να μη δημιουργείται ουρά και ταλαιπωρία κατά την έξοδο.

 

Γ.Σ.