Πέμπτη, 21 Μαϊος 2015 19:55

Επιστρέφουν αύριο οι δημοτικοί αστυνομικοί στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Αύριο Παρασκευή επιστρέφουν στη δουλειά τους, στο Δήμο Καλαμάτας, οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι σχολικοί φύλακες. Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την επαναπρόσληψή τους, και αύριο παρουσιάζονται στο δήμο για να αναλάβουν καθήκοντα και να καταστρωθεί το πλάνο λειτουργίας των υπηρεσιών.

 

Οσον αφορά τη Δημοτική Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 6 αιτήσεις και ο δήμαρχος Π. Νίκας εξέφρασε την ελπίδα να υποβληθούν κι άλλες. Πρόκειται, όπως ενημέρωσε, να υπογράψει και μετακινήσεις υπαλλήλων που υπηρετούσαν σε άλλους δήμους, προς το Δήμο Καλαμάτας. Ο δήμαρχος ενημέρωσε πως «η δομή που υπήρχε θα επανέλθει, με επικεφαλής το Γιώργο Πετρόπουλο».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, από το δήμο περιμένουν να κατατεθούν άλλες 4 τουλάχιστον αιτήσεις (πριν, ήταν συνολικά 13 οι δημοτικοί αστυνομικοί). Δύο πρώην δημοτικοί αστυνομικοί της Καλαμάτας, με τα πτυχία ΤΕΙ και ΑΕΙ που κατείχαν, έχουν διοριστεί με τη διαδικασία της κινητικότητας σε ΔΟΥ εκτός Μεσσηνίας.

Σχετικά με τους σχολικούς φύλακες, μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 18 αιτήσεις. Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η παρουσία τους, «ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες, γιατί τα σχολεία πρέπει να φυλάσσονται. Οχι το πρωί να κάνουν τους επιστάτες».

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία των δύο υπηρεσιών, ο κ. Νίκας είπε ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα ασχοληθούν με τα προβλήματα στο κυκλοφοριακό, με την καθαριότητα και το σεβασμό στους κοινόχρηστους χώρους. Μίλησε για «καταστηματάρχες που καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο απ’ αυτόν που δικαιούνται», για το «πρόβλημα της ελεγχόμενης στάθμευσης στους δρόμους και όχι στο πάρκινγκ», καθώς και για «κλαριά που πετιούνται εδώ κι εκεί».

 

Γ.Σ.