Σάββατο, 23 Μαϊος 2015 08:52

Φάκελος Ναυαρίνου: Οι 7 προτάσεις της μελέτης που "έθαψε" ο Νίκας

Γράφτηκε από την
Φάκελος Ναυαρίνου: Οι 7 προτάσεις της μελέτης που "έθαψε" ο Νίκας

Οχι μια αλλά επτά προτάσεις είχε καταθέσει για τη Ναυαρίνου ο συγκοινωνιολόγος Κώστας Ζέκκος παρουσιάζοντας την κυκλοφοριακή μελέτη της Καλαμάτας στις 26 Μαρτίου 2009.

Ομως ο δήμαρχος Καλαμάτας έθαψε στα συρτάρια τη μελέτη που πλήρωσαν πανάκριβα οι δημότες και έξι χρόνια μετά τη σύνταξή της ξεκινάει διαβούλευση με στόχο να μη αλλάξει τίποτα στην παραλιακή λεωφόρο. Η “Ε” παρουσιάζει σήμερα, με αφορμή τη "διαβούλευση" της Δευτέρας, τις προτάσεις του κ. Ζέκκου τονίζοντας ότι είναι άκαιρες εξαιτίας της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής. Σήμερα τα δεδομένα είναι διαφορετικά από το 2009, καθώς η οικονομική κρίση έχει αλλάξει πολλές κυκλοφοριακές συνθήκες του παρελθόντος, ενώ παράλληλα η καθιέρωση της Μεσσηνίας ως τουριστικού προορισμού έχει δημιουργήσει νέες ανάγκες. Ομως αν η δημοτική αρχή είχε εφαρμόσει σταδιακά κάποιες από τις επτά επιστημονικές προτάσεις, σήμερα δεν θα ξαναβρισκόμαστε στο… 2009. 

Αναλυτικά οι επτά προτάσεις για τη Ναυαρίνου:

Πρόταση 1η 

Μονοδρόμηση από Φαρών μέχρι Ηρώων με κατεύθυνση από ανατολή προς δύση και από Ηρώων μέχρι Αύρας με κατεύθυνση από δύση προς ανατολή.

 

 

Πρόταση 2

Πεζοδρόμηση από Φαρών μέχρι Ακρίτα και μονοδρόμηση από Ακρίτα έως Καρακούση με κατεύθυνση από δύση προς ανατολή. 

 

Πρόταση 3

Πεζοδρόμηση από Φαρών μέχρι Ακρίτα και μονοδρόμηση από Ακρίτα έως Καρακούση με κατεύθυνση από ανατολή προς δύση. 

 

Πρόταση 4

Πεζοδρόμηση από Φαρών μέχρι Ηρώων και διπλής κατεύθυνσης στο υπόλοιπο τμήμα.

 

 

Πρόταση 5

Πεζοδρόμηση από Φαρών μέχρι Ηρώων, μονοδρόμηση από Ηρώων μέχρι Αύρας με κατεύθυνση από δύση προς ανατολή και διπλής κατεύθυνσης στο υπόλοιπο τμήμα 

 

Πρόταση 6

Πεζοδρόμηση από Φαρών μέχρι Ηρώων, μονοδρόμηση από Ηρώων μέχρι Αύρας με κατεύθυνση από ανατολή προς δύση και διπλής κατεύθυνσης στο υπόλοιπο τμήμα 

 

 

Πρόταση 7

Πεζοδρόμηση από Φαρών μέχρι Καρακούση

Στοιχεία από το αρχείο του Βασίλη Κοσμόπουλου


NEWSLETTER