Τρίτη, 26 Μαϊος 2015 08:38

Ο ενοικιαστής πήρε τις τζαμαρίες από το Τουριστικό της Κυπαρισσίας!

Γράφτηκε από τον

Σε σίριαλ με πολλές συνέχειες εξελίσσεται το θέμα με το Τουριστικό Περίπτερο Κυπαρισσίας στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη, όπου ενοικιαστής και δήμος βρίσκονται στα δικαστήρια για το ζήτημα των οφειλών.

Οπως ενημέρωσε χθες την Οικονομική Επιτροπή η πρόεδρός της και αντιδήμαρχος Μαρία Πανουσιοπούλου, μετά από σχετικό ερώτημα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιου Ανδρινόπουλου, το Σάββατο το απόγευμα έγινε ένα ακόμα επεισόδιο όταν είδαν ότι ο ενοικιαστής έβγαζε τις τζαμαρίες και κάλεσαν την Αστυνομία. Η συνέχεια δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα με καταθέσεις.

Συγκεκριμένα η κ. Πανουσιοπούλου τόνισε πως σε προηγούμενη ΟΕ είχε οριστεί δικαστικός επιμελητής προκειμένου να κοινοποιήσει την πρόσκληση για παράδοση του ακινήτου. Το Σάββατο το απόγευμα όμως την ενημέρωσαν ότι ο ενοικιαστής βρίσκεται στο χώρο και παίρνει πράγματα. "Πήγα με τη δικηγόρο εκεί, δεν μας είχε ενημερώσει ότι θα έπαιρνε τις τζαμαρίες και όταν ρώτησα γιατί τις παίρνει, πήρα την απάντηση ότι ήταν δικές του για αυτό τις παίρνει" είπε χαρακτηριστικά. Η ίδια του απάντησε ότι το ακίνητο δεν μπορεί να το παραδώσει χωρίς πόρτες. Στη συνέχεια κλήθηκε η Αστυνομία και όλοι μαζί βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα  όπου καταγράφηκε το συμβάν. Οπως είπε η αντιδήμαρχος, αυτό που δήλωσε είναι ότι παράνομα ξηλώθηκαν οι τζαμαρίες και μάλιστα όπως ανέφερε στις 12.30 το βράδυ του Σαββάτου.

Σε ό,τι αφορά την όλη υπόθεση, ο κ. Ανδρινόπουλος ρώτησε τι έχει κάνει ο δήμος από τότε που έχει σταματήσει να λειτουργεί το Τουριστικό Περίπτερο. Η κ. Πανουσιοπούλου τόνισε πως ο δήμος περίμενε να εξαντληθεί η 12ετία - έληξε τον Μάρτιο- και από εκεί και πέρα με δικαστικό επιμελητή ζήτησε την παράδοση του ακινήτου. Σημείωσε πως αυτό δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα καθώς ο ενοικιαστής θα έπρεπε να καταβάλει 24 ενοίκια και επίσης ότι αυτή η υπόθεση έρχεται από το 2010 και παλιότερα και η παρούσα δημοτική αρχή έτρεξε τη διαδικασία για να παραδοθεί. Στάθηκε και στο γεγονός πως από το Μάρτιο του 2014 έχει γίνει το δικαστήριο για την υπόθεση αλλά ακόμη δεν έχει καθαρογραφεί αν και έχουν περάσει 14 μήνες, έτσι ο δήμος δεν μπορούσε να κάνει κάτι αν δεν περνούσαν τα 12 χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έχει ακουστεί και δεν έχει διαψευστεί ότι ο ενοικιαστής οφείλει ενοίκια 367.000 ευρώ.

Κ.Μπ.