Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 08:17

Δεν θα πληρώσει ο Δήμος Καλαμάτας το πρόστιμο για τη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από τον
Δεν θα πληρώσει ο Δήμος Καλαμάτας το πρόστιμο για τη Μαραθόλακκα

Ο Δήμος Καλαμάτας δεν πρόκειται να πληρώσει τα πρόστιμα, 40.000 ευρώ, για τη μη αποκατάσταση της χωματερής στη Μαραθόλακκα. Και άλλοι δήμαρχοι της Περιφέρειας αντέδρασαν στα πρόστιμα για τη λειτουργία χωματερών και τη μη αποκατάστασή τους.

Αυτά ανέφερε χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας, ενημερώνοντας για την προχθεσινή ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του υπουργού Νίκου Βούτση και τη συμμετοχή των 26 δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

«Μας ανακοινώθηκαν τα πρόστιμα, η πρόθεση της κυβέρνησης να τα μετακυλήσει στους δήμους. Υπήρξαν αντιδράσεις», είπε ο κ. Νίκας. Υποστήριξε πως «οι δήμοι δεν ευθύνονται που δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία αποκατάστασης των ΧΑΔΑ».

Μίλησε για φαύλο κύκλο και παρατήρησε ότι «το 2015 πρέπει να είναι χρονιά ορόσημο, που θα δώσουμε ένα τέλος στη διαχείριση των απορριμμάτων».

Ο κ. Νίκας δήλωσε ότι «υπάρχει η πρόταση της Περιφέρειας» κι επανέλαβε πως «περιμένουμε τη βούληση, τη θέση της κυβέρνησης, να υπάρξει αντίλογος».

Επεσήμανε ότι «είναι ατελής η διαδικασία διαχείρισης του δήμου, μπορεί να γίνει τέλεια με την υποστήριξη του κράτους».

Ζήτησε «συγκεκριμένες αποφάσεις και κατευθύνσεις για το τι πρέπει να κάνουμε» και ανέφερε πως «οι δήμαρχοι θα στηρίξουμε τις κυβερνητικές προσπάθειες. Θα συνεργαστούμε στην κατεύθυνση που θα μας υποδείξουν».

Παρατήρησε πως «ο εθνικός σχεδιασμός έχει τροποποιηθεί, πιθανόν, θα τροποποιηθούν και οι περιφερειακοί σχεδιασμοί». Δικαιολογώντας τους δημάρχους, αναρωτήθηκε «αν έκλειναν τις χωματερές, πού θα πήγαιναν τα σκουπίδια».

Για το Δήμο Καλαμάτας είπε ότι «έχουμε κλειστή χωματερή από το 2011 και δεν αποκαταστάθηκε. Ο Δήμος Καλαμάτας δεν πρόκειται να πληρώσει και τα πρόστιμα. Εχει πληρώσει πολλά χρήματα για τη διαχείριση. Ο καθένας να μιλήσει για τον εαυτό του».

Και αφού ενημέρωσε ότι «υπάρχει δήμος που πρέπει να πληρώσει μισό εκατομμύριο ευρώ», παρατήρησε πως «είναι αποτέλεσμα κυβερνητικής πολιτικής» το αδιέξοδο για τα σκουπίδια.

Γ.Σ.


NEWSLETTER