Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 08:17

Κλειστή η Ναυαρίνου για την ανάπλαση στην Ανάσταση

Γράφτηκε από τον
Κλειστή η Ναυαρίνου για την ανάπλαση στην Ανάσταση

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, στην πλατεία της Ανάστασης και στη γύρω περιοχή, ενώ υπογράφηκε και η σύμβαση για το έργο από το δήμαρχο Καλαμάτας και τον ανάδοχο.

Ο δήμαρχος Π. Νίκας επανέλαβε ότι για 5 - 8 ημέρες (όχι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος) θα κοπεί η κυκλοφορία στη Ναυαρίνου από την Ηρώων έως την Αύρας. Υπενθύμισε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις όχι μόνο στην πλατεία της εκκλησίας, αλλά στη Ναυαρίνου και προς την πλευρά της θάλασσας, όπου θα τοποθετηθεί ηλεκτρική ράμπα για τα άτομα με αναπηρία, ώστε να κάνουν μπάνιο χωρίς βοήθεια από άλλο άτομο.

Για τη Ναυαρίνου, ο δήμαρχος είπε ότι θα πέσουν κυβόλιθοι, θα υπερυψωθεί και θα στενέψει, για να κόβουν ταχύτητα τα οχήματα. Παρατήρησε ότι η πλατεία της Ανάστασης δε θα έχει πάρκινγκ, αλλά θα εξυπηρετεί τη λειτουργία της εκκλησίας, ενώ θα δημιουργηθεί πάρκινγκ για τα ΑμεΑ ανατολικότερα, στο ιερό της εκκλησίας.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, είναι προϋπολογισμού 428.766 ευρώ. Ανάδοχος είναι η εταιρεία "Ικτίνος Α.Ε." με έκπτωση 39,35%. Η προθεσμία για την υλοποίησή του είναι 90 ημέρες.

Γ.Σ.

 


NEWSLETTER