Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 16:08

Ελεγχόμενη στάθμευση και μονοδρομήσεις στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Ελεγχόμενη στάθμευση και μονοδρομήσεις στη Μεσσήνη

Ελεγχόμενη στάθμευση και μονοδρομήσεις σχεδιάζει η δημοτική αρχή Μεσσήνης για να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνει σύσκεψη στο Δημαρχείο και, όπως είπε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, θα παρθούν και οι σχετικές αποφάσεις. Στο μεταξύ το σίγουρο είναι πως θα λειτουργήσει ξανά η Δημοτική Αστυνομία, καθώς τρεις δημοτικοί αστυνομικοί θέλουν να επιστρέψουν.

Το πότε, ωστόσο, ο κ. Τσώνης δεν μπόρεσε να το προσδιορίσει, αν και οι αιτήσεις των δημοτικών αστυνομικών για την επιστροφή στις θέσεις τους έχουν ήδη κατατεθεί. 

Η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τήρηση των όποιων αποφάσεων θα παρθούν για τη λύση του κυκλοφοριακού. 

Πιο αναλυτικά, ο δήμαρχος Μεσσήνης σε ερώτησή μας αν θα συνεχιστεί η ελεγχόμενη στάθμευση για να μπει τάξη στο κυκλοφοριακό χάος της πόλης, μετά την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, είπε ότι δεν μπορεί να απαντήσει πότε θα επαναλειτουργήσει η υπηρεσία, αλλά σίγουρα δεν θα είναι μέσα στις επόμενες ημέρες. Πάντως είπε ότι είναι πολύ κοντά ο χρόνος που θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις, καθώς στο τέλος της εβδομάδας «θα γίνει σύσκεψη με αποκλειστικό θέμα το κυκλοφοριακό της πόλης». 

Οσο για το ποιες είναι οι αποφάσεις που προσανατολίζεται να πάρει η δημοτική αρχή, ο Γ. Τσώνης είπε πως μάλλον θα γίνουν μονοδρομήσεις. Πάντως ό,τι γίνει, θα γίνει συμπληρωματικά με την ελεγχόμενη στάθμευση και θα εφαρμοστεί πιλοτικά «για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα· δεν εγκαταλείπουμε τον προηγούμενο σχεδιασμό της ελεγχόμενης στάθμευσης, οι θέσεις αυτές είναι απαραίτητες και δεν έχουμε την πολυτέλεια να τις καταργήσουμε», ανέφερε καταλήγοντας. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER