Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 13:29

Σήμερα κλείνει η Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον

Από σήμερα τελικά (και όχι από χθες όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, λόγω τεχνικού προβλήματος) και για 10 ημέρες περίπου κλείνει η Ναυαρίνου, λόγω του έργου ανάπλασης στην Ανάσταση.

Η διακοπή της κυκλοφορίας κρίνεται αναγκαία, γιατί στις εργασίες περιλαμβάνεται παρέμβαση και στην οδό Ναυαρίνου, καθώς το οδόστρωμα αναμένεται να υπερυψωθεί και η ταχύτητα των οχημάτων να μειώνεται στο συγκεκριμένο σημείο, όπως επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης.

Η υπερτοπική κυκλοφορία θα γίνεται μέσω των οδών Ηρώων, Κρήτης και Αύρας και αντιστρόφως. Η τοπική, στην περιοχή γύρω από την εκκλησία της Ανάστασης, θα γίνεται μέσω της οδού Βυζαντίου μέχρι την επόμενη οδό Γεωργίου Φτέρη.

Ο κ. Καραγιάννης επεσήμανε ότι με το έργο της ανάπλασης θα απαγορευτεί η στάθμευση - δε θα υπάρχουν θέσεις πάρκινγκ στην πλατεία της Ανάστασης.

Ο σύμβουλος της "Αλλαγής" Γιάννης Χριστόπουλος άσκησε κριτική, εκτιμώντας ότι «η Ναυαρίνου γίνεται πεδίο αποσπασματικών παρεμβάσεων», και ψήφισε λευκό, γιατί δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα κυκλοφοριακά μέτρα.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Αλούπης επέκρινε τη δημοτική αρχή, αναφέροντας ότι «η λογική της είναι "τάζοντας και κάνοντας". Και αποσπασματικά, όχι οργανωμένα, μπορεί να τάξει». Ψήφισε δε λευκό «για τον τρόπο που λειτουργεί η δημοτική αρχή».

Ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών" Μιχάλης Αντωνόπουλος δήλωσε ότι συμφωνεί με την ανάπλαση στην Ανάσταση, όχι όμως και με την παρέμβαση στη Ναυαρίνου, και καταψήφισε για τα κυκλοφοριακά - συγκοινωνιακά θέματα. 

Το έργο της ανάπλασης στην Ανάσταση, προϋπολογισμού 428.766 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ και έχει προθεσμία 90 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης (27 Μαΐου) για να ολοκληρωθεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην ακτή απέναντι από την εκκλησία της Ανάστασης θα εγκατασταθεί και σύγχρονη ηλεκτρική ράμπα για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία, ώστε να μπορούν να κάνουν το θαλάσσιο μπάνιο τους χωρίς τη βοήθεια άλλων.

Γ.Σ.