Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 18:46

Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για τους κυβόλιθους στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Γράφτηκε από την

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για το έργο "∆ημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (κεντρικός διάδρομος, κ.λπ.)", προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε ο εργολάβος Γιάννης Σκούφης, με έκπτωση 40,16%.

Για το έργο με τους κυβόλιθους από τσιμέντο διαφώνησαν οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας, του "Ανοιχτού Δήμου" και ο επικεφαλής της "Αλλαγής".

Για τον κεντρικό διάδρομο περιπάτου του Πάρκου, προβλέπεται «η δαπεδόστρωση με κυβόλιθους τσιμέντου τεχνητής παλαίωσης και ολόσωμης βαφής (χρώματος terracotta). Στους περιμετρικούς διαδρόμους θα γίνει ανακατασκευή της υφιστάμενης δαπεδόστρωσης από στουρνάρι. Οπου είναι αναγκαίο, θα διενεργηθεί συμπλήρωση κρασπέδων από σκυρόδεμα».

Η δημοτική αρχή αποφάσισε την υλοποίηση του έργου, καθώς «οι σχεδιασμένες υπαίθριες διαδρομές περιπάτου, με δαπεδόστρωση από θραυστό υλικό λατομείου (στουρνάρι), έχουν γίνει σήμερα, σε πολλά σημεία τους, ακατάλληλες για χρήση από τους περιπατητές και με την παραμικρή βροχόπτωση σχηματίζεται λάσπη».

Κατά του έργου έχει ταχθεί η Πρωτοβουλία Πολιτών για τους Δημόσιους Χώρους, που έχει παραδώσει αίτημα με 180 υπογραφές πολιτών για «αποτροπή της υποβάθμισης του Πάρκου Σιδηροδρόμων», στο δήμαρχο, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των μειοψηφιών.

Μεταξύ άλλων, στο αίτημα σημειώνουν: «Την ώρα που όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις ξηλώνουν το τσιμέντο για να δώσουν χώρο στο χώμα, με ποιο σκεπτικό η δημοτική αρχή της πόλης -που αξιώνει μάλιστα να θέσει υποψηφιότητα και για Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021- οδηγείται στην οπισθοδρόμηση, επιλέγοντας την πλέον ξεπερασμένη τεχνική πλακόστρωσης με τσιμεντένιους κυβόλιθους».