Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 18:27

Πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια του Ναυπλίου

Γράφτηκε από την

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την υλοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ», σε δημόσια κτίρια της πόλης του Ναυπλίου, με στόχο την εξοικονόμησης ενέργειας.

 

Μέσω του προγράμματος αυτού θα γίνουν επεμβάσεις από το δήμο Ναυπλίου, στο 2ο και 3ο δημοτικό σχολείο, στον 1ο παιδικό σταθμό, στο βρεφονηπιακό σταθμό του Ναυπλίου, καθώς και στο κλειστό γυμναστήριο και το ανοικτό κολυμβητήριο της πόλης.

Οι εργασίες στα κτίρια αφορούν την αντικατάσταση κουφωμάτων, εγκατάσταση τοπικών συστημάτων διαχείρισης φωτισμού, εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής και εγκατάσταση συστήματος αντιστάθμισης δικτύου κεντρικής θέρμανσης.

Στο γυμναστήριο θα γίνει αντικατάσταση επικάλυψης στέγης με πάνελ, εγκατάσταση συστήματος αερισμού με ανάκτηση θερμότητας και εγκατάσταση συστήματος αντιστάθμισης δικτύου κεντρικής θέρμανσης, ενώ στο κολυμβητήριο θα αντικατασταθούν οι υαλοπίνακες της δυτικής όψης.

Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος σε δηλώσεις του για την έναρξη των εργασιών του προγράμματος υπογράμμισε ότι «θέλουμε μετά την ολοκλήρωση των έργων να έχουμε περισσότερη ζέστη στα κτίρια, διότι περιορίζουμε τις απώλειες θερμότητας και παράλληλα πετυχαίνουμε οικονομία στο κόστος θέρμανσης και φωτισμού».

ΑΠΕ-ΜΠΕ