Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 08:16

Τρέχει για τη λυματολάσπη ο Δήμος Καλαμάτας μετά από αδράνεια δεκαετιών

Γράφτηκε από τον

Τρέχει ο Δήμος Καλαμάτας για να εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ, ως έργα προτεραιότητας (εμπροσθοβαρή), τη διαχείριση της λυματολάσπης από το βιολογικό και των σκουπιδιών.

Για το λόγο αυτό ο δήμαρχος Π. Νίκας είχε προχθές συναντήσεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος «για τα σημαντικά έργα τα οποία προωθούμε, προκειμένου να ενταχθούν ως εμπροσθοβαρή στο νέο ΕΣΠΑ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες ο ίδιος. Διευκρίνισε πως «αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζονται άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τα έργα αυτά και με το που θα ανοίξει, θα ενταχθούν».

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι πρόκειται για έργα της ΔΕΥΑΚ, για τη διαχείριση της λυματολάσπης, παλιάς και νέας, καθώς και για την επέκταση των αγωγών λυμάτων προς τη Θουρία και τα Λέικα.

Επίσης, ενημέρωσε πως υπάρχουν έργα σημαντικά στον τομέα της καθαριότητας, όπως «η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και για την κομποστοποίηση στην πόλη, με την αγορά μηχανικών κομποστοποιητών, ιδιαίτερα για το Νοσοκομείο και για τα στρατόπεδα. Και η προμήθεια μηχανημάτων, για να γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων και να μειωθεί το κόστος της διαδικασίας».

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, αντιπροσωπεία τεχνικών του Δήμου Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος και είχε συζητήσεις με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την ένταξη των έργων αυτών στο νέο ΕΣΠΑ.

Γ.Σ.