Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 14:46

Σύσκεψη για τη δακοκτονία στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Ο Δήμος Καλαμάτας θα βοηθήσει για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή του φετινού προγράμματος δακοκτονίας, έστω και με μειωμένο προσωπικό. Σημαντική θα είναι η συνεισφορά των προέδρων των κοινοτήτων του δήμου, για την αποτελεσματική καταπολέμηση του δάκου και την επίβλεψη των εργολάβων ψεκαστών στη σωστή διενέργεια της δακοκτονίας.

Αυτά συμφωνήθηκαν προχθές το βράδυ σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, υπό την προεδρία του δημάρχου και τη συμμετοχή αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου, του διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας και γεωπόνων της υπηρεσίας, καθώς και των προέδρων των κοινοτήτων του δήμου.

Ο κ. Νίκας σημείωσε τη σημασία του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς για την τοπική οικονομία.

Ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Γιάννης Κυριακόπουλος ανέλυσε τον τρόπο διεξαγωγής της δακοκτονίας και κατέθεσε προτάσεις, ώστε το πρόγραμμα να είναι αποτελεσματικό, σε συνεργασία με το δήμο και τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.

Οι πρόεδροι εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, συμφώνησαν να συνεισφέρουν στο θέμα της επίβλεψης και ανέφεραν ότι εθελοντές παραγωγοί θα χρησιμοποιηθούν ως οριοδείκτες και αρχιεργάτες των ψεκασμών.

Το συμπέρασμα ήταν ότι η καλή συνεργασία δήμου, Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και προέδρων θα συμβάλει, ώστε η φετινή καταπολέμηση του δάκου να είναι αποτελεσματική και να προστατευτεί η ελαιοπαραγωγή.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσει παρόμοιες συναντήσεις και στους άλλους δήμους του νομού.