Σάββατο, 06 Ιουνίου 2015 17:21

Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία, προχθές το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

 

Οπως έγινε γνωστό, το προσωπικό θα είναι μειωμένο, καθώς από τους παλιούς δημοτικούς αστυνομικούς επιστρέφουν οι 7 (ήταν 18 σύμφωνα με το δήμαρχο), ενώ άλλοι 2 - 3 αναμένεται να έρθουν από άλλους δήμους, και θα υπάρχει και το Τμήμα Ελέγχου.

Ο εντεταλμένος για τα διοικητικά θέματα σύμβουλος Θανάσης Ηλιόπουλος είπε ότι η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας μόνο προβλήματα δημιούργησε. Και ενημέρωσε πως η υπηρεσία θα κάνει ελέγχους για την παράνομη στάθμευση και για τους κοινόχρηστους χώρους, όπως ήταν και πριν οι αρμοδιότητές της.

Ο σύμβουλος του "Ανοιχτού Δήμου" Σταμάτης Μπεχράκης εκτίμησε ότι 

«η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι μια θετική στιγμή για την αυτοδιοίκηση» και σχολίασε πως «η κατάργησή της ήταν μνημονιακή πολιτική και χτύπημα στην αυτοδιοίκηση».

Ο εκπρόσωπος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δημήτρης Οικονομάκος εξέφρασε διαφωνία για τη Δημοτική Αστυνομία, λόγω «έντασης της αστυνόμευσης και γιατί λειτουργούσε ως εισπρακτικός μηχανισμός». Και ζήτησε «να μη γίνει επανασύστασή της, αλλά τις αρμοδιότητές της να τις ασκούν οι διοικητικοί υπάλληλοι».

Ο εκπρόσωπος της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών" Μιχάλης Αντωνόπουλος είπε ότι η Δημοτική Αστυνομία «θα πρέπει να έχει ρόλο και να βοηθάει στο κυκλοφοριακό, και να μη λειτουργεί ως κατασταλτικός και φορεισπρακτικός μηχανισμός».

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ευχήθηκε «να κερδίσει η κυβέρνηση, γιατί η επαναπρόσληψη κυρίως των σχολικών φυλάκων θεωρείται μονομερής ενέργεια από τους δανειστές. Είναι εξόχως αναγκαίες και οι δύο υπηρεσίες». Ενημέρωσε ότι «θα ξαναδούμε κυκλοφοριακά ζητήματα, πάρκινγκ, ελεγχόμενη στάθμευση, χωρίς αύξηση της τιμής και με μπλε διαγράμμιση για τους κατοίκους». Τέλος, ξεκαθάρισε πως «δε σβήνονται κλήσεις στη Δημοτική Αστυνομία».

 

Γ.Σ.