Κυριακή, 07 Ιουνίου 2015 12:18

Μάκαρης κατά Νίκα για τη Μικρή Μαντίνεια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Μάκαρης κατά Νίκα για τη Μικρή Μαντίνεια

Για πλήρη αδιαφορία προς τη Μικρή Μαντίνεια επέκρινε τη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, σε παρέμβασή του προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάκαρης σημείωσε: 

«Η παραλία της Μικρής Μαντίνειας έχει υποστεί τις συνέπειες της πλήρους αδιαφορίας της δημοτικής αρχής. Ενδεικτικά αναφέρω ότι: 

1) Το κτήριο Παναγιώταρου αποτελεί εστία ρύπανσης, ενώ δεν έχει καθαριστεί ο περιβάλλων χώρος από τα ξερά χόρτα. Παρόμοια εικόνα υπάρχει και στον πύργο του Παναγιώταρου. 

2) Η πανέμορφη παραλία που έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία, ουσιαστικά δεν διαθέτει υποδομές. Οι βασικές υποδομές (ντους και τουαλέτα) βρίσκονται στα διπλανά καταστήματα. Ουσιαστικά η μόνη υποδομή είναι η ράμπα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Μια τεράστια ακαλαίσθητη βανδαλισμένη ταμπέλα της ΔΕΥΑΚ επισημαίνει παρελθόντα έργα, κακοποιώντας βάναυσα την αισθητική του τοπίου. 

3) Η συγκεκριμένη παραλία είναι πανέμορφη, αλλά αναξιοποίητη. Πρέπει να γίνει μια συνολική ανάπλαση και προστασία της παραλίας και μετατροπής της σε μια σύγχρονη πλαζ, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των λουομένων και των κατοίκων της περιοχής. 

4) Παράλληλα ένα άλλο φαινόμενο που πρέπει  να αντιμετωπιστεί, είναι η ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων των διερχόμενων οχημάτων στην παραλιακή οδό, που δεν συνάδει με τον εξοχικό χαρακτήρα της περιοχής. 

 

5) Τα φαινόμενα της διάβρωσης της ακτής έχουν ιδιαίτερα επηρεάσει τη Μικρή Μαντίνεια και φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι τα αντιδιαβρωτικά έργα δεν έλυσαν το πρόβλημα, αλλά το μετέφεραν σε άλλο σημείο (στο ύψος του Τουριστικού)».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER