Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 18:54

Ο Τσέχος πρέσβης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Τσέχος πρέσβης στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες ο πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα Γιαν Μπόντι, συνοδευόμενος από την αρμόδια για θέματα Πολιτισμού Μπεάτα Λεϊτναρόβα και είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.

Ο κ. Μπόντι μάλιστα μεταξύ άλλων τόνισε πως η Καλαμάτα είναι αρκετά γνωστή στην Τσεχία από τις ελιές της και εξέφρασε τη χαρά του διότι ο δήμαρχος κάλεσε στην Καλαμάτα Τσέχους επενδυτές. Δήλωσε δε, «πεπεισμένος ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για να αναπτύξουμε συνεργασία». Παράλληλα ανέφερε πως η επιχειρηματική αποστολή από την Τσεχία «θα είναι σύνδεσμος μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο πλευρών» και εκτίμησε ότι προς το τέλος της χρονιάς θα είναι δυνατόν να δούμε τους πρώτους καρπούς αυτής της προσπάθειας. Πρόσθεσε πως το μέχρι στιγμής ενδιαφέρον Τσέχων επιχειρηματιών δεν είναι μόνο για ακίνητα, αλλά και για τον τομέα της ανακύκλωσης.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι «συζητήθηκαν οι πιθανότητες συνεργασίας μεταξύ επιχειρηματιών της περιοχής μας και επιχειρηματιών της Τσεχίας». Πιθανά πεδία συνεργασίας είναι τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και οι ανταλλαγές σε εκπαιδευτικά θέματα. Μάλιστα, αφού προηγηθεί κατάλληλη προεργασία, είναι δυνατόν να διοργανωθεί από το Δήμο Καλαμάτας και την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας μία συνάντηση στην Καλαμάτα, το φθινόπωρο, μεταξύ Τσέχων επιχειρηματιών και συναδέλφων τους από τη Μεσσηνία, σημείωσε ο δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τσεχικής πλευράς για την αγορά γης και την ανέγερση ξενοδοχείων σε αυτήν. Στην Ελλάδα έρχονται κάθε χρόνο γύρω στους 350.000 Τσέχοι τουρίστες και «διεκδικούμε μερίδιο από το τουριστικό ρεύμα από την Τσεχία», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Νίκας προσκάλεσε τον Τσέχο πρέσβη να παρευρεθεί στο διαγωνισμό και φεστιβάλ χορωδιών, που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα, στον οποίο θα λάβει μέρος και η φημισμένη παιδική χορωδία Ondrášek από την Τσεχία.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER